(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Kárpát-medencei fiatalok Kecskeméten
Hírek
2012.07.11.

Kárpát-medencei fiatalok Kecskeméten

Négy ország magyar nemzetiségű fiataljai vesznek részt a Rákóczi Mozgótábor programjain, melynek támogatói közé a Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja is feliratkozott.
 
További képekért
klikk
(3 kép)

2012-ben 5. alkalommal fogadja a Rákóczi Mozgótábor résztvevőit a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja, amely ezúttal 150 Kárpát-medencei fiatalt fogad a városban háromszor 50 fős turnusban.

A Rákóczi Mozgótábor 1994-ben indult, a Rákóczi Alapítvány irányítása és támogatása alatt. A táborban négy Magyarországgal határos országból (Erdély-Románia, Kárpátalja - Ukrajna, Felvidék - Szlovákia és Vajdaság - Szerbia) érkező magyar diákok találkoznak egymással, a résztvevők száma 130-140 fő.

Minden év júliusában a fiatalok 17 napot töltenek együtt magyarországi körutazáson. Így Magyarország jelenlegi határain kívül élő magyar diákok tanulhatnak egymástól, előadásokat hallgathatnak a magyar nyelvről, történelemről, irodalomról, népi hagyományokról és demokráciáról. A tábor célja a kölcsönös megértés.

A hozzánk érkező fiatalokat megajándékozzuk, megszervezzük és lebonyolítjuk kecskeméti programjukat, majd este egy közös palacsinta partin vehetnek részt a szolgálat munkatársaival és önkénteseivel.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43