(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Százmilliós adósságkezelő program indul (videóval)
Hírek
2012.02.07.

Százmilliós adósságkezelő program indul (videóval)

Hálózat a közösségért címmel százmillió forintos adósságkezelő programot indít február 15-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az EDF DÉMÁSZ társaság. A program részletei a halozat.maltai.hu oldalon érhetők el.
 
További képekért
klikk
(5 kép)

Belépés az adósságkezelő program oldalára

 Százmillió forinttal támogatja az EDF Démász a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hátralékkezelő programját; több ezer ügyfélnek segítenek ezzel kifizetni áramszámlájukat - közölte a két szervezet Szegeden tartott közös sajtótájékoztatóján.

– Az EDF Démász mint felelős villamosenergia-szolgáltató elkötelezett a nehéz anyagi körülmények között élő fogyasztók védelme mellett - mondta Thierry Le Boucher, az EDF Démász elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón. Hozzátette, a  Szeretetszolgálattal régóta együtt dolgoznak azon, hogy a legsebezhetőbb ügyfeleket védjék. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem ajándékot adnak, hiszen sorsuk jobbra fordulásáért az ügyfeleknek is tenniük kell. Jelenleg mintegy százezer ügyfél tartozik a cégnek, sok esetben azonban nem valódi tartozásuk van, csak késedelmes a befizetés. Az átlagos hátralék harmincezer forint. Az ügyfelek közt a felmérések szerint mintegy tizenkétezer védendő fogyasztó van - tette hozzá.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke a közös akcióról elmondta: a programban pályázati úton olyan családok vehetnek részt, amelyek korábban hátralékot halmoztak fel és az áramszolgáltató már kikapcsolta őket a szolgáltatásból, vagy annak esedékességéről már értesítőt küldött. Emellett olyanok is segítséget kérhetnek, akik még rendszeresen fizetik a számlákat, de szociális helyzetük miatt védendő fogyasztónak tekinthetők. A felhalmozott hátralékok rendezéséhez a fogyasztók legalább 50 százalék sajáterő mellé igényelhetnek támogatást a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól - közölte.

A pályázatra elektronikus úton, a maltai.hu weboldalon lehet jelentkezni február 15-e után. A pályázaton nyertes fogyasztókkal márciustól köt szerződést a Máltai Szeretetszolgálat, majd a tartozás felének befizetése után a segélyszervezet rendezi a fennmaradó összeget. A szervezők 10-11 ezer pályázóra számítanak. Az EDF Démász már korábban is támogatta a nehézsorsú családokat. 2009-2010-ben 300 millió forint támogatást nyújtott a szolgáltatási területén élő több mint 6 és félezer olyan fogyasztónak, akiknek az áramszámla rendszeres fizetése komoly gondot jelentett.

A Szegedi Városi Televízió tudósítása (videó)

 

Hálózat a közösségért

(A program hivatalos sajtóközleménye)

100 millió forinttal támogatja az EDF DÉMÁSZ a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hátralékkezelő programját.

Az EDF DÉMÁSZ, mint felelős villamosenergia-szolgáltató, elkötelezett a nehéz anyagi körülmények között élő fogyasztók védelme mellett. Társaságunk célja segíteni, hogy a villamosenergia-szolgáltatás, mint alapvető szükséglet, a legszegényebb társadalmi csoportok számára is elérhető legyen. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2012 februárjában induló hátralékkezelő programját 100 millió forinttal támogatja az EDF DÉMÁSZ.

A programban pályázati jelentkezés után olyan – az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén élő – családok vehetnek részt, amelyek korábban hátralékot halmoztak fel, és az áramszolgáltató már kikapcsolta a szolgáltatásból, vagy kikapcsolási értesítőt kaptak. A támogatás olyanokon is segíthet, akik még rendszeresen fizetik számlájukat, de szociális helyzetük miatt védendő fogyasztónak tekinthetők. A felhalmozott hátralékok rendezéséhez a fogyasztók felelős hozzáállása is szükséges, legalább 50% saját erő mellé igényelhetnek támogatást tartozásaik kiegyenlítésére a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól. A közös támogatási program kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy a szolgáltatásból történő kikapcsolás később is megelőzhető legyen, a támogatásban részesülők egy csoportját ezért életvezetési tanácsokkal segítik, és takarékos villamosenergia-felhasználásra is tanítják, az érintettek sorsát nyomon követik, hogy az újabb eladósodás megelőzhető legyen.

A pályázatra jelentkezni elektronikus úton, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat honlapján (www.halozat.maltai.hu) lehet február 15 után. A szolgáltatásból már kikapcsolt, vagy más okból internet kapcsolattal nem rendelkező ügyfelek szociális intézmények vagy segélyszervezetek irodáiból is elküldhetik jelentkezésüket. A pályázaton nyertes fogyasztókkal márciustól kezdődően szerződést köt a Máltai Szeretetszolgálat, majd a legalább ötven százalékos önrész befizetését követően a segélyszervezet kifizeti a tartozás fennmaradó részét. A segélyszervezet hasonló programjainak tapasztalatai alapján 10-11 ezer pályázóra számít.


Az EDF DÉMÁSZ nem első alkalommal áll a nehéz helyzetbe kerülő családok mellé. 2009-2010-ben lebonyolított támogatási program keretében közel 300 millió forint támogatást nyújtott a szolgáltatási területen élő 6577 olyan fogyasztónak, akiknek az áramszámla rendszeres fizetése komoly gondot jelentett. A program megvalósításában akkor a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai segítettek.

 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43