(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Bagolymentés Devecserben
Hírek
2011.07.06.

Bagolymentés Devecserben

Egy, a fészkéből kiesett erdei fülesbagoly fiókát találtak a devecseri kastélyparkban talajcserét végző munkások. A sajnálatos eset egyrészt bizonyítékkal szolgált arra, hogy az élet (a június 30-án átadott máltai játszótértől függetlenül is) visszatért az egykor vörösiszappal borított területre, másrészt megmutatta, hogy a Máltai Szeretetszolgálat jelenlévő munkatársaira tényleg bármilyen esetben számítani lehet.
 
További képekért
klikk
(1 kép)

A kiesett fiókával ugyanis a Szeretetszolgálat szinte már devecseri lakosnak számító katasztrófavédelmi programvezetőjét, Adányi Lászlót találták meg. A védett madarat a máltaiak először is biztonságba helyezték egy papírdobozban, majd nevet adtak neki (az ifjú bagoly így lett „Füles”). A következő lépés pedig az volt, hogy a bedobozolt vendéget a máltai munkatársak Székesfehérvárra szállították, ahol vadmadár kórház is működik. Ez lényegében egy speciális menhelyet jelent, amely a helyi állatkórház mellett működik.

Az itteni munkatársak azt ígérték: felnevelik a kis Fülest, és amikor eljön az ideje, megtalálási helye közelében, a devecseri kastélyparkban fogják szabadon engedni.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43