(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Játszóteret kaptak a bethlenszentmiklósi gyerekek (képgaléria)
Hírek
2011.06.08.

Játszóteret kaptak a bethlenszentmiklósi gyerekek (képgaléria)

Az Észak-Magyarországi Régió ajándék játszóteret vitt az erdélyi Bethlenszentmiklósra. A településen egyáltalán nem volt játszótér, erre legutóbbi látogatásukon figyeltek fel a régió képviselői. Az ajándék szállításáról és fogadtatásáról Szekeres Gábor régiótitkár küldött képes beszámolót.
 
További képekért
klikk
(14 kép)

Máltai zászló került a bethlenszentmiklósi óvoda falára, amikor a kisdiákok birtokba vették az észak-magyarországi régió ajándékát, egy korszerű játszóteret. A gyermekek magyar és román nyelven előadott énekekkel, mondókákkal köszönték meg az ajándékot, a tokaji csoport pedig citerával kísért magyar dalokkal viszonozta a műsort.

Az erdélyi település vezetői és a máltai vendégek hangsúlyozták a békés egymás mellett élés fontosságát, a barátság, és a nevelés – ezen belül is a játékos nevelés – fontosságát. A református tiszteletes megáldotta az új, minősített eszközökből megépült játszóparkot, majd játékosztás után végre kipróbálhatták a csúszdákat, a hintákat a türelmetlen tulajdonosok: a gyermekek.

 

Korábban: Így épült a máltai játszótér (2011 06. 08.)

 

Megérkeztek Szentmiklósra a máltai önkéntesek, hogy az Önkéntesség Európai Éve 2011 jegyében ők építsék fel a település gyermekeinek szánt játszóteret, amelyet az ÉMR régióközpontja adományoz nekik.

A munkát önkénteses, térítésmentesen végzi a Parkside Kft. , akiknek gyakorlatuk van a kertépítésben és a parkosításban. Részt vesz a megvalósulásban dr. Kiss Ákos gyermeksebész főorvos, a régiótitkár és neje, valamint a helyi vezetés elvégezte a területrendezést, és a szükséges betonozási munkákat.

Máltai autó hozta az eszközöket, a település Máltai zászló került a bethlenszentmiklósi óvoda falára, amikor birtokba vették a nebulók az észak-magyarországi máltai régió ajándékát, egy korszerű játszóteret. A gyermekek magyar és román nyelven énekkel, mondókákkal köszöntötték az adományozókat, a tokaji csoport citerával kísért magyar dalokkal viszonozta a helyi óvónők által megtanított műsorukat.
A település vezetői és a máltaiak hangsúlyozták a békés egymás mellett élés fontosságát, a barátságot, és a fiatalság nevelésének – köztük a játékos nevelés – fontosságát. A református tiszteletes áldotta meg az új a minősített eszközökből megépült játszóparkot, majd játékosztás után végre kipróbálhatták a csúszdákat, a hintákat a türelmetlen tulajdonosok:
a gyermekek.

vezetői már régi ismerősként fogadták őket. Mikulás napjára 600 ezer forintot hoztak, és természetesen mikuláscsomagot minden gyermek részére. Akkor látták, hogy nagyon hiányzik az óvoda mellől egy játszótér, ezért gyűjtésbe kezdtek, és most pünkösd előtt 9-én adunk át.

A csíksomlyói búcsúba indulása előtt meglátogatta a máltaiakat a közeli Tür település plébánosa Kémenes Lóránt atya, akivel elbeszélgettek a szórványmagyarság helyzetéről.

Játszótér építésére nem első alkalommal vállalkozunk, 2006-ban Vizántán kialakítottak már egyet. A játszótér építésével minden, a településen élő kisgyermeknek felhőtlen pillanatokat szeretnénk okozni, egyúttal azonban az anyaországtól elszigetelten élő magyarságért is kinyújtani a kezünket, és tenni azért, hogy az asszimilációs folyamatokat lelassítsuk azzal, hogy kifejezzük:
összetartozunk.


 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43