(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Egy újabb lépés Tarnabodon
Hírek
2011.05.31.

Egy újabb lépés Tarnabodon

Gyermekintézmény és állástámogató szolgálat a befogadó faluban

Tarnabodon pályázati forrásokból újították fel a népházat, amelyben a Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Nonprofit Kft. új szolgáltatásokat indított. Az épületben a következő egy évben uniós forrásból működik majd az ifjúsági információs és tanácsadó szolgáltatás, és álláskereső szolgáltatás, a gyermekház nyitva tartására pedig két évre szóló keret áll rendelkezésre.
 
További képekért
klikk
(1 kép)

A Mazsola Biztos Kezdet Gyerekház célja az öt évesnél kisebb gyermekek korai fejlesztése, illetve családjaik bevonása különböző máltai programokba. A látogatások során kötött a ismeretségeknek köszönhetően már hatvanan meglátogatták a gyerekházat, közülük tizenöten-huszan rendszeresen visszatérő vendégek. A nagyrendezvényeket (ilyen például a gyermek szépségverseny, a mikulásnapi rendezvény, a karácsonyi program és általában a zenés előadások) 30-35 fős közönség látogatja.

A TABIK Ifjúsági Iroda a 6-29 éveseknek kínál programokat, foglalkozásain nyolcféle „kompetencia fejlesztésére” nyílik lehetőség. Feladata többek között a mikrotérségi falunapok és egészségnapok szervezése.

Az álláskereső szolgáltatás az elmúlt háromnegyed évben csaknem 250 főt ért el a térségben. Az érdeklődők elhelyezkedését tanácsadással, (önéletrajz típusok ismertetése, személyes készségek és képességek megjelenítése az önéletrajzban), munkahelyek feltárásával, munkaközvetítéssel, képzésekkel, tréningekkel, munkaszocializációs és tranzitfoglalkoztatási programokkal segítik a munkatársak.

Tarnabod a hevesi kistérségben található, mely a 7. a leghátrányosabb
kistérségek sorában A lakosság száma a Polgármesteri Hivatal adatai szerint jelenleg 826 fő, 95 %-a roma származású. A családok száma 113, az ötévesnél kisebb gyermekek száma 83.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43