(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Máltai segélyszállítmány a munkácsi katonai kórháznak
Hírek
2016.03.29.

Máltai segélyszállítmány a munkácsi katonai kórháznak

Egyszer használatos injekciós tűket, infúziós szerelékeket, kórházi lepedőket, és jelentős mennyiségű Béres cseppet vitt a Munkácsi Katonai Kórházba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az 1,7 millió forint értékű adományt a kórház vezetésének kérése alapján állították össze, az intézményben az ukrán hadsereg háborúban megsérült katonáit ápolják.
 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat évek óta rendszeresen támogatja a kárpátontúli területen élő rászoruló embereket, helyi segélyszervezetekkel és egyházi szervezetekkel együttműködve juttatja el támogatását az arra rászorulókhoz. Ukrajnai partnerszervezetek jelezték, hogy Munkácson működik egy katonai kórház, ahol a betegek ellátásához fontos lenne támogatást nyújtani. A kórház vezetősége egy angol nyelvű listát küldött a legszükségesebb eszközökről.

A Máltai Szeretetszolgálat megkereste a támogatóit, hogy tegyenek felajánlásokat egy segélyszállítmány összeállításához.  Tárgyi adományként egyszer használatos injekciós tűket, fecskendőket, infúziós szerelékeket sikerült összegyűjteni. A Szeretetszolgálat gyártatott 500 db speciális kórházi lepedőt, amely jól bírja a mosást, fertőtlenítést. Ezt a kb. 1.200.000 Ft értékű segélyszállítmányt kiegészítették a rehabilitációs ellátásnál nélkülözhetetlen, magyar gyártmányú de Ukrajnában forgalmazott 500 db Béres cseppel, amelynek értéke további 500.000 Ft.

Ukrajnában több mint húsz éve működő Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat juttatta el a segélyszállítmányt a Munkácsi Katonai Kórháznak.  

A Magyar Máltai SzeretetszolgálatUkrajnában nemzetközi fejlesztési együttműködési programokat valósít meg Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma támogatásával. Egy nemrég befejeződött projekt során előssegély nyújtó oktatókat képeztek ki Lvivben, a felkészített emberek pedig elsajátított ismereteik birtokában bárkit képesek megtanítani az újraélesztésre. Lviv-ben a megye Katasztrófa Orvosi Szolgálata volt a Máltai Szeretetszolgálat partnere, munktaársaik közül tizen szerezték meg az oktatói bizonyítványt, és azóta több száz embert képeztek ki Lviv megyében.

A Munkácsi Katonai Kórháznak vitt segélyszállítmányt elkísérte a Mandiner.hu stábja, riportjuk itt olvasható.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43