(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Adomány tanszercsomagok kárpátaljai kisiskolásoknak
Hírek
2015.09.02.

Adomány tanszercsomagok kárpátaljai kisiskolásoknak

Tanszereket és füzetcsomagokat vitt a kárpátaljai magyar kisiskolásoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és Óbuda Békásmegyer Önkormányzata. A két szervezet minden első osztályos magyar anyanyelvű kisdiákjának ajándékba adta a tanévkezdéshez szükséges kellékeket.
 

Tanszereket és füzetcsomagokat vitt a kárpátaljai magyar kisiskolásoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és Óbuda Békásmegyer Önkormányzata. A két szervezet minden első osztályos magyar anyanyelvű kisdiákjának ajándékba adta a tanévkezdéshez szükséges kellékeket. Kárpátalján kilencvenkilenc olyan iskola működik, ahová magyar anyanyelvű gyerekek járnak, ezekben az intézményekben most szeptemberben kétezer gyerek kezdi meg tanulmányait. Ők valamennyien ajándékba kapták az első osztályban szükséges tanszereket. Az adományt jelképesen szeptember 1-jén délelőtt az aknaszlatinai magyar általános iskola tanévnyitó ünnepségén adta át Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke és Bús Balázs Óbuda Békásmegyer polgármestere.

Az iskolakezdést támogató akció különlegessége, hogy az adományozó szervezetek nem vizsgálták a családok rászorultságát. Abból indultak ki, hogy az ukrán nemzeti valuta összeomlása után kialakult helyzetben Kárpátalján valamennyi gyermeket nevelő családnak jelentős segítséget jelent, ha az iskolakezdéssel járó kiadásokat nem nekik kell állniuk. A kétezer csomaghoz szükséges írószereket, füzeteket, eszközöket Kárpátalján vásárolták meg az akció szervezői. Az adományok értéke több mint hatmillió forint, ebből ötmillió forint volt az óbudai önkormányzat adománya. A csomagokat a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség közreműködésével, a helyi tantervek és előírások figyelembevételével állították össze.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43