(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Somoskői kirándulás
Hírek
2015.12.28.

Somoskői kirándulás

A terézvárosi önkormányzat támogatásával újabb közösségi élménnyel gazdagodhattak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hatodik kerületi nappali melegedőjébe bejáró hajléktalan emberek, akik ezúttal Somoskőre kirándultak. Fodor István intézményvezető beszámolója
 

December 10-én kirándulást szerveztünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Terézvárosi Nappali Melegedőjének ellátottjainal részvételével. A kiadásokat a Terézvárosi Önkormányzat pályázatán nyert forrásból fedeztük (buszköltség, csomagolt szendvics, üdítők és ásványvíz). Sikerült ellátogatnunk a magyar-szlovák határon található Somoskő várához, továbbá megszemléltük a neves geológiai képződményt, az úgynevezett bazaltorgonákat. A várrom, a bazaltorgonasípok és a Petőfi emlékkunyhó megtekintése után tovább folytattuk utunkat Salgó várához, majd a közelben található Boszorkánykőhöz.

Visszaúton Budapest felé az egyik Salgótarjánból származó útitársunk jóvoltából buszos városnézésben volt részünk, melyben bemutatta nekünk a város nevezetességeit. Mindenki nagyon jól érezte magát, a meghívottak egy emberként jelezték felénk, hogy a jövőben is szívesen részt vennének ilyen kirándulásokon.

Reméljük, a jövőben is sikerül majd ilyen jó, egy- vagy akár többnapos programokat szerveznünk. Szeretnénk köszönetet mondani a Terézvárosi Önkormányzatnak, hogy a pályázata révén teret enged az ilyen típusú közösségi programok megvalósulásához.

 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43