(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Terepjárókal vitték az adományokat Kárpátaljára
Hírek
2015.06.17.

Terepjárókal vitték az adományokat Kárpátaljára

Számos intézmény és segítő szervezet mellett immár az autósport képviselői is gyűjtést hirdettek a Kárpátalján élők megsegítésére, a 3D Racing Autósport Egyesület a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve 12 terepjáróval juttatta el adományait az Aknaszlatinán élő családok gyerekeinek.
 

Kisvárdáról indult az a terepjárós túra, melyet a 3D Racing Autósport Egyesület kezdeményezett, s a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karolt fel, a kárpátaljai Aknaszlatina településen élő magyar gyermekek megsegítésére. Murczin Zsolt, a program fő szervezője a nevezési díjak 50%-át ajánlotta fel adományként. Ezen kívül minden résztvevőt arra kért, gyűjtsön, s amennyi adomány még belefér autóikba, hozzák magukkal.

Kisvárda polgármestere és alpolgármester asszonya nagy figyelemmel kísérik a kárpátaljai magyarok helyzetét, s örültek, hogy városukból indult elsőként Magyarországról az a 12 terepjáró, mely nem csak magyar nyelvű könyveket, társasjátékokat, sporteszközöket, s egyéb szükséges eszközöket szállított, hanem 2 napig együtt is volt az ott élő gyermekekkel, s a terepjárózás élményét is megmutatta.

Az adományokat a helyi plébános, István atya iránymutatásai szerint állítottk össze, s ezekhez a helyi bevásárlóközpontban még  élelmiszereket, és higiénés felszereléseket vásároltak.

A túra résztvevői mintegy 600.000 forintnyi adományt vittek magukkal és két napot tölöttek az ott élő fiatalokkal közösen, együtt ettek, játszottak, túráztak. A legnagyobb élményt a gyermekeknek a szombati terepjárós túra jelentette.

A Szeretetszolgálat a terepjárós csapat és a helyi plébános s az ott élő emberek egymásra találtak, s megfogalmazták, hogy lesz még folytatása ennek az első próbálkozásnak a jövőben, hisz az itt élő embereknek igen csekély magyarországi kapcsolata van, s távolabbi településeken már nem is élnek magyarok.

 
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43