(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Nyolcvan házat szárítottak ki, jöhet a folytatás
Hírek
2014.10.05.

Nyolcvan házat szárítottak ki, jöhet a folytatás

Nyolcvan házat szárítottak ki ipari gépeikkel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei a szerbiai Obrenovacon, ahol a lakók megsegítésére újabb akciót készítenek elő - mindezt a délvidéki Nagycsbecskereken tartott sajtótájékoztatón ismertette Adányi László programvezető.
 

Német László megyés püspök a délvidéki Nagybecskereken a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen tartott sajtótájékoztatót a szerbiai árvízkárosultak megsegítéséről. Az augusztus végén befejeződött munkálatokról Adányi László katasztrófavédelmi programvezető adott tájékoztatást. A máltai segítségnyújtás eredményeképpen a legnagyobb kárt szenvedett Obrenovac város Dudovi nevű kerületében 80 családi házat szárítottak ki speciális ipari légszárító berendezésekkel, együttműködve a Nagybecskereki Püspökségi Karitásszal.

A magyarországi kereskedelmi és iparkamarák adományainak köszönhetően lehetőség nyílik a program folytatására. Sokan vannak az árvízkárosultak között olyanok, akik nem tudták rendbe hozni lakásukat és a közelgő tél megoldhatatlan problémák elé állítja őket. A Máltai Szeretetszolgálat egy további segítő programot készít elő, amely a lakhatás körülményeinek javítását célozza Obrenovacon.

A sajtótájékoztatóról beszámoló Magyar Szó tudósítása szerint két hónap alatt nyolcvan házat sikerült lakhatóvá tenni Obrenovac Dudovi nevet viselő lakótelepén, ahol az ár magassága elérte a 3,5–7 métert. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ipari falszárító berendezésekkel látta el az árvízkárosultakat, a berendezésekkel 20–25 napig szárították a földszintes épületrészeket. Egy gép folyamatos üzemben napi 75 liter vizet is képes kinyerni. A nyolcvan lakás falaiból több mint 160 ezer liter vizet szárítottak ki. A gépek működtetését folyamatosan figyelemmel kísérték, és gyakorlatilag két hónapig együtt éltek az árvízkárosultakkal.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43