(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Kozma Imre atyát köszöntötték a ferences templomban
Hírek
2013.09.16.

Kozma Imre atyát köszöntötték a ferences templomban

Az ország templomának nevezte Kozma Imre atya a pesti ferences templomot, az itt bemutatott aranymiséjén szeptember 14-én. A pappá szentelésének ötvenedik évfordulójára tartott mise ünnepi szónoka Böjte Csaba atya volt, aki elmondta, hogy fiatal szerzetesként János Pál pápa és Teréz anya mellett Kozma atya volt a példaképe. Reisz Pál templomigazgató arról is szólt, hogy Kozma Imre olyan korban választotta a papi hivatást, amikor az egyházat gyalázták, a papokat üldözték.
 

Ünnepi szentmisét mutattak be a budapesti ferences templomban abból az alkalomból, hogy ötven éve szentelték pappá Kozma Imre atyát. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke 1968-tól nyolc éven át volt káplán a templomban. Kozma Imre atya szerint ez a hely az ország lelki középpontja volt a diktatúra idején.


Az ötvenéves papi jubileum alkalmából bemutatott aranymise ünnepi szónoka Böjte Csaba elmondta: Kozma Imre atya új utakat tört a Máltai Szeretetszolgálat megszervezésével a hajléktalanok és általában a szükséget szenvedők megsegítésére, és legutóbb az irgalmasrendi kórházak ujjászervezésével írt történelmet. Hozzátette: Ha valaki a magyar nemzet bajait, sebeit látta, akkor az Imre atya. De nem arról beszél, hogy milyen rossz a mi népünk, milyen rossz a világ, hanem arról, hogy fogjunk össze és meg tudjuk csinálni. Hogy van remény. Érdemes ezeknek az embereknek a nyomán elindulni.


A Magyar Nemzet aranymiséről szóló cikkét itt olvashatja
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43