(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Kozma Imre atya újabb elismerése
Hírek
2011.11.07.

Kozma Imre atya újabb elismerése

Giesswein Sándor-díjjal tüntették ki Kozma Imre atyát, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét. Az elismerést november 5-én Mosonmagyaróváron adták át. Az elismerést idén hatodik alkalommal ítélte oda a magyaróvári Szent Gotthárd Római Katolikus Egyházközségben létrejött Giesswein Sándor Emlékbizottság.

Csak a közösségben élt élet értelmes és hiteles - jelentette ki Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, aki november 5-én Mosonmagyaróváron átvette a Giesswein Sándor-díjat.

"A mi igazi nagy lehetőségünk, hogy egymással összetartozhatunk" - jelentette ki, hozzátéve: a szeretet sokba kerül, hiszen az embernek saját magát kell adnia, hogy szerethessék. Jézus szavait idézte: nem azért jöttem, hogy szolgáljanak, hanem hogy én szolgáljak. Utalva arra, hogy egy hagyományőrző egyesület elismerését vehette át, megjegyezte: a hagyományőrzők atyáik örökségére figyelnek fel, márpedig ezek az értékek azok, amelyekre lehet országot, nemzetet, életet építeni.

Kozma Imre atya mellett - posztumusz - Ivancsics Jánosnak, a helyi mezőgazdasági főiskola egykori oktatójának, a Nyugat-magyarországi Egyetem néhai rektorának ítélték oda az elismerést; a plakettet özvegye vette át.

Az elismerés névadója Tatán született 1856-ban, de 1905-től 1923-ban Budapesten bekövetkezett haláláig keresztényszocialista országgyűlési képviselőként szolgálta Mosont és Magyaróvárt. Emellett író, pápai prelátus, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Szent István Akadémia és a Magyar Eszperantó Szövetség elnöke is volt. Az elismerést most hatodik alkalommal ítélte oda a magyaróvári Szent Gotthárd Római Katolikus Egyházközségben létrejött Giesswein Sándor Emlékbizottság.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43