(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Újabb 25 előrefizetős mérőóra Veszprémben
Hírek
2013.03.04.

Újabb 25 előrefizetős mérőóra Veszprémben

Az E.ON és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2012 óta tartó együttműködésének köszönhetően a szolgáltató 6 166 846 forint gázdíj tartozást elengedett az évek óta fizetési gondokkal küzdő, „Pokoli toronyként” elhíresült veszprémi társasháznak. A fennmaradó 6 836 291 forintos tőketartozásra 5 éves kamatmentes részletfizetési lehetőséget nyújt. Az előrefizetős mérőórák elterjesztése és a részleges hátralékamnesztia megoldást jelenthet a házban lakók számára.
 

Az egykor munkásszállóból átalakított társasház eladósodása a 2000-es években kezdődött. A számlatartozások felhalmozásának megelőzésére egyre elterjedtebb az előrefizetős mérőóra, amelynek segítségével a szolgáltatás - a feltöltőkártyás telefonokhoz hasonlóan - kizárólag a feltöltött keret erejéig vehető igénybe. A korábban már átadott 30 db után az E.ON most újabb 25 db mérőórát szerelt fel ingyenesen a lakásokba. További fejlesztés, hogy a házgyári úti épületnek saját terminálja lesz, így a lakók helyben megvásárolhatják a kívánt árammenyiséget.
„A tetemes hátralékok miatt az E.ON korábban felbontotta egyetemes gázszolgáltatási szerződését a házzal, ezt követően a Máltai Szeretetszolgálat kötött versenypiaci szerződést, és számlázott a lakóknak. Most a javuló fizetési morálnak köszönhetően – az erősödő bizalom jeleként – az E.ON kezdeményezi az újraszerződés lehetőségét.”- mondta el Kiss Attila az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. ügyvezető igazgatója a házgyári úti lakóházban tartott sajtótájékoztatón.
„Az előrefizetős fogyasztásmérők bevezetését követően nem képződik újabb tartozás, lehetőség nyílik az adósságspirálból való kitörésre, ami nagyobb biztonságot egyúttal tervezhetőbb jövőt jelent az itt élő embereknek” - mondta Vecsei Miklós, az épületben negyedik éve tevékenykedő Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke. Porga Gyula Veszprém polgármestere a rehabilitációs program eddig elért eredményeit méltatta.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
2014.03.03.
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43