(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Veszprémi útvonalak
Hírek
2014.11.03.

Veszprémi útvonalak

Huszonkét Veszprémben élő hajléktalan ember vesz részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza által indított programban. Az uniós forrásból támogatott program hivatalos sajtóközleménye.
 

„ÚTVONALAK” A Veszprémben élő hajléktalan személyek ellátásának új lehetősége, komplex szolgáltatások megszervezésével a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Befogadás Házában

Huszonkét Veszprémben élő hajléktalan ember vesz részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza által indított programban.

2014. július 1-én útjára indítottuk a TÁMOP-5.3.3-13/1 „Az utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedésének, foglalkoztathatóságának elősegítése, sikeres munkaerő-piaci integrációjának megalapozása” című kiírás keretében nyertes pályázati programunkat Veszprémben. 2014. szeptember 26-án a pályázat támogatási szerződésének aláírására is sor került.

A pályázatot várhatóan 2014. július 1-től 2015. szeptember 30-ig működtetjük a Veszprémben élő hajléktalan emberek segítése érdekében.

A programban résztvevők előzetes fizikális-pszichés állapotfelmérésen vettek/ vesznek részt. Az állapotfelmérések már 2014 júliusában elkezdődtek Nappali Centrumunkban.
A pályázati program három alappillére a képzés, a lakhatási támogatás, valamint a szoros, rendszeres pszichés támogatás.

A program keretein belül 684 órás növénytermesztő majd 126 órás életvezetési tanfolyamra járhatnak gondozottjaink. A tanfolyamon résztvevők számára képzési támogatást, valamint élelmezést egyaránt biztosítunk.

A lakhatást elsősorban albérleti támogatás formájában segítjük, de a program keretében a Befogadás Háza összes intézményrészében kialakítottunk már célzottan olyan férőhelyeket, melyek alkalmasak a jelenleg utcán élő hajléktalan személyek intézményes ellátására.

A program sikerességének érdekében, a szociális munkások mellett pszichológus, és pszichiáter - addiktológus szakemberek is foglalkoznak a programban részt vevő hajléktalan emberekkel.

A program egyes elemei kitérnek a szabadidő hasznos eltöltésével kapcsolatos tevékenységek támogatására is kulturális, sportrendezvényekre szóló belépők formájában.

A pályázaton elnyert támogatás összege: 47 774 000 Ft.

A programról rendszeresen frissülő információk a www.maltai.hu honlapon a Befogadás Háza intézményének felületén érhetők el.

TÁMOP 5.3.3-13/1-2014-0015

Letölthető közlemény
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
2014.03.03.
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43