(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Ötven közmunkás a Szeretetszolgálatnál
Hírek
2012.07.20.

Ötven közmunkás a Szeretetszolgálatnál

A korábban munkába állt embereket követően nemrégiben újabb húsz fő csatlakozott a Máltai Szeretetszolgálat közfoglalkoztatási programjához, így csaknem ötven főre emelkedett a létszám. Tigyi Balázs programvezető szerint a résztvevők nemcsak munkát, hanem kiugrási lehetőséget is kaptak. Fontos, hogy az eddig végzett munkáról eddig csak pozitív visszajelzés érkezett.
 
További képekért
klikk
(8 kép)

A húsz újonnan érkezett embert öt brigádba osztottuk be - írja a programról készített tájékoztatójában Tigyi Balázs programvezető. A Főkerttel kötött megállapodás keretében 3 brigád, 16 fő kertészeti végez kertészeti segédmunkát végez a társaság munkaterületén. A Főkert azt vállalta, hogy az embereket foglalkoztatja, betanítja, munkaeszközzel látja el, visszajelzést ad az elvégzett munkáról. A Margitszigeten, a Városmajorban és a Vérmezőn dolgozó brigádok a megrendelőnek köszönhetően  meleg ebédet is kapnak. A  kertészeti társaságnál dolgozó közmunkásoknak komoly esélyük nyílik arra, hogy állományba kerüljenek a Főkertnél, ami nagyrészt az általuk végzett munka minőségén, és a program résztvevőinek hozzáállásán múlik.

A festő brigád folyamatosan dolgozik, munkateljesítményük megfelelő. A kilenc vagonból álló Vonat Szálló kifestése a kánikulában komoly kihívás elé állította a csapatot, hiszen a tűző napon átforrósodott nagy fémfelület festése alaposan próbára tette a fizikai állóképességet is. A korábbi intézményfestéseknél nem látszott, de ennél a munkánál kijött, hogy az utcán töltött évek, a nem megfelelő étkezés és a viszontagságok mennyire megviselték a résztvevők szervezetét. Ők azonbnan –  önmagukkal is küzdve – becsülettel dolgoztak a hőségben is.

A következő brigád a Mosoly utcai mosodában kap munkát, a nagy mennyiségben érkezett adományruhákat válogatják.

"A saját tapasztalatom az, hogy értékes és érdekes emberek kerültek be a programunkba. A többség fel akar állni, ki akar kapaszkodni. Úgy látom, hogy a brigádok tagjai figyelnek egymásra, ami azért jó, mert ez már nem önzés, hanem közösségi érzés, másikra figyelés" - fogalmazott beszámolójában a program vezetője.

 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43