(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Átadták a tokaji foglalkoztató épületét
Hírek
2012.06.08.

Átadták a tokaji foglalkoztató épületét

Hátrányos helyzetű embereknek ad munkát a Máltai Szeretetszolgálat Tokajban az újonnan épült foglalkoztató központjában. A több mint 300 négyzetméteres épület az önkormányzattól kapott telken, a Fűzfonó program részeként, uniós támogatással valósult meg. A program kezdete óta huszonöten dolgoznak itt újonnan tanult szakmájukban. A résztvevőket több mint kétszáz jelentkező közül választottak ki.
 
További képekért
klikk
(10 kép)

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Fűzfonó "Integrált esélyteremtő és foglalkoztatási program a Tokaji Kistérségben" nevű projektjét uniós forrásból valósítja meg. A kosárfonásra és más, fonott termékek elkészítésére felkészített emberek képzése már korábban befejeződött, most a foglalkoztatásukbnak teret adó épület átadására került sor. Az új máltai házat Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat elnöke adta át és áldotta meg.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett projekt célja olyan új típusú, innovatív képzési és foglalkoztatási program megvalósítása volt, amely a térségben élő hátrányos helyzetű emberek életesélyeit, szociális helyzetét és életminőségét javítja és elősegíti a társadalomba történő visszaintegrálódását, a szegregáció folyamatának megállítását - írja jelentésébeb a Magyar Távirati Iroda. A projekt keretében elkészült a 322 négyzetméter alapterületű foglalkoztatási épület, megvásárolták a termeléshez szükséges eszközöket, szerszámokat és alapanyagokat. A további cél a megtermelt áruk piacra juttatása, valamint az, hogy a projekt zárása után tovább foglalkoztassák a dolgozókat.

 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43