(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Programok » Tokaji Fűzfonó
Programok
2012.06.22.

Tokaji Fűzfonó

Huszonöt tartósan munkanélküli embernek teremtett új esélyt Tokajban az uniós pályázati forrásból megvalósuló Fűzfonó program.
 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület – Tokaj Város Önkormányzata és a Tokaji Többcélú Kistérségi Társulás együttműködésével – 2009 tavaszán indította el „Integrált esélyteremtő és foglalkoztatási program a Tokaji Kistérségben” című projektjét. A projekt célja olyan új típusú, innovatív képzési és foglalkoztatási program megvalósítása, amely a térségben élő hátrányos helyzetű emberek életesélyeit, szociális helyzetét és életminőségét javítja és elősegíti a társadalomba történő visszaintegrálódását, a szegregáció folyamatának megállítását.

A 2011 márciusa óta a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében támogatott projektben a főpályázó Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 25 fő számára (ebből 3 fő felnőtt fogyatékkal élő; 22 fő alacsony végzettségű vagy piacképes szaktudással nem rendelkező, hátrányos helyzetű tartósan munkanélküli) biztosított kosárfonó képzést és foglalkoztatást, pszicho-szociális és mentális gondozást bevont szakemberekkel 15 hónapon keresztül, hogy elősegítse a célcsoport munkaerő-piaci reintegrációját.
Ennek eredményeképpen jött létre a Tokaji Fűzfonó: felépült egy 322 m2 alapterületű új üzem a vesszőfonáshoz szükséges berendezésekkel Tokajban az önkormányzat által biztosított telken, ahol a dolgozók a 15 hónapon át tanult és gyakorolt vesszőfonást végezhetik. A meglévő klasszikus termékskála mellett a folyamatban levő termékfejlesztést követően a Tokaji Fűzfonó egyedi kínálatot alakít ki szeptemberre. A mostani választékban sokféle kosár, játszó kuckók, fonott üvegek, dísztárgyak, madáretetők találhatók. Az eddig elkészült darabok megtekinthetők és megvásárolhatók a Fűzfonó webshopjában: http://www.fuzfono.hu/webaruhaz
Lehetőség van árajánlatot kérni nagyobb mennyiségű vagy egyedi tételek legyártására a tokaj.eselyteremto@maltai.hu email címen.

Tokaji Fűzfonó
3910 Tokaj, Bocskai út 37.
Értékesítési vezető: Képes Tibor
Telefonszám: +36 30 5010 473
E-mail: info@fuzfono.hu
Honlap: http://fuzfono.hu


 

 


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43