(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Hajléktalan emberek kaptak új esélyt
Hírek
2012.04.24.

Hajléktalan emberek kaptak új esélyt

Hatvan hajléktalan ember kapott esélyt az újrakezdésre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat most lezárult, pályázati forrásból finanszírozott programjában. A TÁMOP 5.3.3-08/1-KMR-2009-0008 számú projektje során fővárosi és Pest megyei hajléktalanok a program ideje alatt megfelelő körülmények közé kerülve tanulhattak új, piacképes szakmát, majd a sikeres vizsgát követően munkalehetőséghez is jutottak.
 

A végső cél az volt, hogy közülük minél többen a pályázati időszak lejárta után is dolgozzanak, képesek legyenek önálló álláskeresésre, albérlet, vagy megfelelő színvonalú szállás fenntartására – azaz kilépjenek a hajléktalan életformából.

A program előkészítése 2010 februárjában indult, az első hajléktalan emberek beiskolázására decemberben került sor. Huszan OKJ-s elektronikai hulladékválogató – feldolgozó, huszan takarító és takarítógép-kezelő, huszan pedig betanított kőműves és akkreditált festő képzésen vettek részt. A takarítók közül tizenkilencen, az elektronikai bontók közül tizenheten, a kőművesek és festők közül tizennégyen tettek sikeres záróvizsgát. A résztvevők a program ideje alatt lakhatási támogatást, BKV-bérletet és pénzbeli támogatást kaptak, az új szakma elsajátítása mellett pedig tanulástechnikai, álláskereső és önismereti tréningen is részt vettek.

A 2012. április 20-án zárult program egyértelműen sikeresnek bizonyult, hisz a támogatott időszak végén csupán tizenheten kerültek vissza a hajléktalan ellátás intézményeibe. A résztvevők fele újonnan tanult ismereteit hasznosítva piaci körülmények között is tovább dolgozik, huszonhatan bejelentett munkával rendelkeznek, négyen pedig alkalmi munkát végeznek.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43