(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Találkozások a Batthyány téren
Hírek
2014.01.20.

Találkozások a Batthyány téren

Kétezer adag meleg ételt osztott ki rászoruló embereknek január 17-én és 18-án a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat a máltaiak Bem rakparti központjának udvarán. A budapesti szociális intézmények közreműködésével meghirdetett eseményen a Máltai Szeretetszolgálat mozgó orvosi rendelője és tüdőszűrő busza a TAJ kártyával nem rendelkező betegeket is ellátta.
 
További képekért
klikk
(5 kép)

A két karitatív szervezet a közös eseményen az összefogásra hívta fel a figyelmet, arra, hogy az összetartozás átélése karácsony után is ugyanolyan fontos, mint az ünnep emelkedett hangulatában. A hideg idő beköszöntével a nélkülözőknek egyre nagyobb szükségük van a segítségre, nemcsak az adományokra, hanem a rájuk irányuló figyelemre és a velük való találkozásokra is. A helyszínen a Máltai Szeretetszolgálat mozgó orvosi rendelője és a tüdőszűrő busza is jelen volt, mindkét egészségügyi szolgáltatást nagyon sokan igénybe is vették.

Pénteken paprikás krumpli, szombaton rizses hús volt a menü, a száz méternél hosszabb sorban hajléktalan embereket, idős rászorulókat és gyermekes családokat egyaránt lehetett látni. Az ételhez forró teával a Máltai Szeretetszolgálat teajárata szolgált. Az ételosztáson Morva Emília a Szeretetszolgálat közép-magyarországi régióvezetője, és Szenczy Sándor a Baptista Szeretetszolgálat elnöke képviselte a két karitatív szervezetet.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43