(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » A huszonhetedik
Hírek
2011.11.02.

A huszonhetedik

A melléképületek építésével véget ér a katasztrófa utáni munka Devecserben

A devecseri lakóparkban elkészült a Máltai Szeretetszolgálat által épített első melléképület. A máltai szervezet huszonhét különböző programot indított a vörösiszappal elöntött településen a katasztrófát követően, ezek a sérültek és a károsultak közvetlen támogatásán túl az újrakezdést segítették. A nyáron átadott lakóparkban szükségessé vált melléképületek építésével az utolsó máltai program is a befejezéséhez közeledik.
 

A melléképületek építése - sorrendben a huszonhetedik máltai program a vörösiszappal elöntött térségben - szeptember 28-án kezdődött. Az első könnyűszerkezetes épület alig egy hónap alatt készült el. A Máltai Szeretetszolgálat 18 melléképület felépítését vállalta Devecserben, egy család számára pedig Somlóvásárhelyen.

A melléképületek az új lakópark városképéhez alkalmazkodnak, a terveket Túri Attila építész készítette, aki idén elnyerte az év építésze kitüntetést és aki a Koós Károly Egyesülés tagjaként részt vett az újjáépítésben. A kivitelezést a Simiép Kft végzi, amely a hideg időjárás ellenére december 15-ig elkészíti az összes épületet. Két különleges sátrat készítettek, amely alatt bármilyen időjárási körülmények között képesek dolgozni.

 

A lakópark nyolcvanöt háza állami kárenyhítésből épült, az ingatlanok azonban pince és melléképület nélkül készültek el. A károsultak szerszámaikat nem tudták hol tárolni, ezért volt szükség el a melléképületek felépítésére. Van aki műhelynek, garázsnak használja majd ezeket az építményeket.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43