(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Ahol középiskolásokból lesznek a tanárok
Hírek
2011.10.11.

Ahol középiskolásokból lesznek a tanárok

Együttműködési megállapodás a digitális írástudatlanság csökkentésére

A digitális írástudatlanság csökkentéséért indít közös akciót a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, a két szervezet vezetése erről hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá október 10-én. A dokumentumot a Szeretetszolgálat képviseletében Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök, a Neumann János Társaság nevében Alföldi István ügyvezető igazgató írta alá.
 

A közös munka első lépéseként kortárs segítő programot szerveznek, melynek keretében az ország különböző településein száz hátrányos helyzetű gyermeket tanítanak meg az alapvető ismeretekre, hogy a későbbiekben önállóan is képesek legyenek a számítógép és a világháló használatára.

A program lényeges eleme a kortárs segítők bevonása, ami ez esetben azt jelenti, hogy az általános iskolába járó tanítványok náluk csupán néhány évvel idősebb középiskolásoktól sajátíthatják el a gépek, a legszükségesebb programok és az internet használatához szükséges lépéseket. Az alkalmi mentorokat a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szakemberei készítik fel a „Net X 1” nevű oktató program gyakorlati alkalmazására, az ország különböző településein élő hátrányos helyzetű családok gyermekeinek pedig a Máltai Szeretetszolgálat biztosít helyiséget és gyakorlásra alkalmas számítógépet a tanfolyam elvégzéséhez.

A középiskolás segítők bekapcsolódása a felzárkóztató programokba a szociális munkában is új lehetőségeket nyit, a kortárs mentorok ugyanis személyes példájukkal is motiválhatják a leszakadó családok gyermekeit. A programba oktatónak jelentkező középiskolások egy szabadon felhasználható ECDL vizsgakártyát kapnak közreműködésükért.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43