(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Vajdaságban, vendégségben
Hírek
2010.10.31.

Vajdaságban, vendégségben

Július 16-án pénteken Csöbör Katalin országgyűlési képviselő indította útjára azt a buszt, amiben felsőzsolcai árvízkárosultak utaztak kirándulni a Délvidékre a Máltai Szeretetszolgálat segítségével.
 
 
 
Július 16-án pénteken Csöbör Katalin országgyűlési képviselő indította útjára azt a buszt, amiben felsőzsolcai árvízkárosultak utaztak kirándulni a Délvidékre a Máltai Szeretetszolgálat segítségével.
A turistacsoport egy Zenta környékén megrendezett aratóünnepen vett részt, a szállásukról és étkeztetésükről a felsőhegyi vendéglátók gondoskodtak, az útiköltséget pedig a szeretetszolgálat fizette.
 
Határokon átnyúló munkánk során alakult ki személyes kapcsolatunk vajdasági magyarokkal, így ősz Szabó Imre főszervezővel is, aki hallva az árvízi eseményekről, azonnal meghívással fordult a miskolci régióközponthoz, hogy vendégül látnak bajba került személyeket kikapcsolódásra, és lelki feltöltődésre.
 
Szombaton városnézésen ismerkedtek a résztvevők Zentával.
 
Vasárnap a park színpadán fúvószenekar jelezte a jeles esemény kezdetét. A templom előtti úton gyülekezni kezdtek a program résztvevői. Jöttek lovon, pónin, kocsikon, hintókon, de teherautóval, busszal és személygépkocsikkal is érkeztek, és hozták magukkal a szükséges felszerelést.
"Ha legény vagy, gyere velem kaszálni" mottójú rendezvényen nagy melegben - igazi arató időben - számtalan csapat indult el. Külön díjazták a hagyományőrzést és a régi ételeket, melyet a határba vittek magukkal.
A versenyzéshez regisztráció kellett. A kapcsolattartást rádióamatőrök biztosították. Számtalan üstben főtt az ebéd. A zsolcaiak két csapattal vettek részt a főzőversenyben, méghozzá sikerrel. 
A fiatalok horgászversenyen vetélkedtek. Minden felszerelést a vendéglátók biztosítottak.
 
Meglátogatott minket sátrunknál Jakab István úr, az Országgyűlés alelnöke.
 
Az előző napi városnézés és az aratóünnepi élmények közben a vendégek megismerték az ott élő magyarokat, ismeretséget kötöttek, és – ha kis időre is – elfelejtették az otthoni gondokat.
Az út több volt, mint egy kirándulás, mert egyben egymástól távol élő, és országhatárral elválasztott magyarok találkozója is létre jött.
 
 Tekintsék meg az eseményen készült fényképeket:
 


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43