(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Gyula elment
Hírek
2016.06.10.

Gyula elment

Távozott közülünk Pálfai Gyula, a monori telepen zajló máltai Jelenlét program első, és meghatározó segítője. A Jelenlét program az alábbi sorokkal búcsúzik tőle.
 

Gyula elment. A hiánya itt maradt.

Gyulát mindenki ismerte, aki a monori telepen csak egyszer is megfordult. Éveken át minden reggel együtt nyitottuk vele a máltai irodát, mialatt a Szeretetszolgálat a Jelenlét program első lépéseit próbálgatta. Tapasztalata, helyismerete nélkül nehezen boldogultunk volna. Letámasztotta a zöld biciklijét, elmondta mi történt az előző napon a négyszáz lelkes közösségben. Tekintélyével, teljes személyiségével védte a máltai programot. Példaértékűen foglalkozott autista gyermekével, feleségét vigyázta, féltette, nehézségeiről akkor sem beszélt, amikor már nagy szüksége lett volna a segítségre.

A Szeretetszolgálat kérésére éjjel-nappal rendelkezésre állt.  Valójában a monori máltai program arca volt, ha vendég jött hozzánk, rendszerint ő volt az első, akit bemutattunk. Találkozott miniszterrel, pedagógussal, tanulóval, ismerte a többi telepprogramunk szereplőit is. Humora a legnehezebb helyzeteket is oldotta, mély hite a legnehezebb időszakon is átsegítette.

Amikor meghallottuk, hogy nem jöhet többé, tudtuk, hogy hazaért.

 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43