(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Ételosztás apró adományokból
Hírek
2016.02.20.

Ételosztás apró adományokból

Február 19-én és 20-án első alkalommal szervezett ételosztást magánszemélyek csekély összegű adományaiból a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A tavaly augusztus óta zajló gyűjtés során az interneten vásárlók a fizetendő összeget száz, vagy ezer forintra kerekíthetik fel, a különbözetet pedig elkülönítve gyűjtik a karitatív szervezettel együttműködő online kereskedések
 
További képekért
klikk
(6 kép)

A Kerekítsd fel! program során 20-50 forintos felajánlásokból fél év alatt gyűlt össze az 450 ezer forint, amelyből hatszáz hajléktalan ember számára szervez ételosztást a Magyar Máltai Szeretetszolgálat február 19-én és 20-án a szervezet Batthyány téri központjában.

Tavaly augusztusban Magyarországon elsőként a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hirdetett online adománygyűjtést oly módon, hogy az internetes rendelések után fizetendő összeget felkerekítve jótékony célokat támogathatnak a vásárlók. A kampány indulásakor öt vezető internetes áruház csatlakozott a „Kerekítsd fel!” programhoz. Az adományozók többnyire száz vagy ezer forintra kerekítik a végösszeget, a különbözetet pedig elkülönítve gyűjtik az online kereskedőházak, az adomány gyarapodása pedig folyamatosan nyomon követhető az interneten.

Az öt partneráruház maga választotta meg, hogy a Máltai Szeretetszolgálat mely tevékenységét kívánja támogatni a kampány során. Az  egészségbolt.hu és a szépségbolt.hu oldalon az átmeneti otthonba kényszerült családoknak, a eBolt.hu oldalon pedig a mozgó orvosi rendelő fejlesztésére gyűlnek a felajánlások. A jegy.hu vásárlói ahhoz nyújtanak támogatást, hogy a kulturális programok a rászoruló emberek számára is elérhetővé váljanak. A GRoby.hu vásárlói pedig a rászoruló emberek számára szervezett ételosztásra gyűjtöttek.

Február 19-én és 20án a Szeretetszolgálat összesen hatszáz hajléktalan embert lát vendégül. Pénteken 15 órától gulyáslevessel, szombaton déltől toros káposztával várják a rászorulókat, akik az ebéd után egy-egy lekváros buktát is kapnak az óbudai Máltai Pékség jóvoltából. Az ételosztásban önkéntesként segítenek a GRoby online szupermarket munkatársai is.

A „Kerekítsd fel!” program február közepétől új kampányokkal folytatódik, melyek közt szerepel a 2016-os mozgássérült táborok megszervezésének támogatása, valamint a tüdőszűrő programban végzett szűrővizsgálatok és utógondozások finanszírozása. Az adományokat a felajánlók nyomon követhetik a kerekitsdfel.hu oldalon.

Fotók: Magyar Kurír (Lambert Attila)

 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43