(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Múltidéző és reményt adó nóták a Feszty Árpád úti szállón
Hírek
2015.12.15.

Múltidéző és reményt adó nóták a Feszty Árpád úti szállón

Ady Endre dalköltészetét Dankó Pista zenei hagyatékával átfűzve Rossa László zenéjével fűszerezve ismerhették meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Feszty Árpád utcai hajléktalanszálló gondozottjai december 6-án. A Medve Színpad társulata az előadás előtt végig járta a szobákat, hogy a művészek azokkal is találkozhassanak, akik nem tudtak részt venni az esten.
 

A "Dankó Pista, az örök Ady-rege" című műve a Medve Színpad egyik emblematikus előadása, melyet Halmy György, a társulat vezetője rendezett. A bemutató helyszínéül ezúttal rendhagyó helyiség szolgált: a Feszty Árpád utcai intézmény ebédlőjében szólaltak meg a költő versei és Dankó Pista dalai. Az előadás előtt a színház tagjai, Bánfi Kata, az egri Gárdonyi Géza Színház művésznője, és Berényi Dávid a Madách Színház művésze, Sárközi Dávid hegedűművész, valamint a rendező látogatást tettek az intézmény szobáiban és azok, akik nem tudtak személyesen részt venni az előadáson, akár nótát is kérhettek Sárközi Dávid hegedűstől. A Dankó nóták és Ady verses prózája a kis helyen különleges atmoszférát teremtettek. Az előadást követő élménybeszámolókból kiderült, hogy voltak, akiknek a nóták a szép múltat idézték, és voltak, akiknek reményt adtak a jövőhöz. A fellépés után a Medve Színpad művészei családias beszélgetésben vettek részt a szálló lakóival, akik közt akadt, aki elénekelte a kedvenc nótáit. Ezt a közreműködők annyira értékelték, hogy felkérték a nótafát: az elkövetkezendő előadásaikban vegyen részt. A nézők közül többen jelezték, hogy a Medve Színpad következő előadására is szívesen elmennének a Fészek Klubba - erre a rendezőtől meghívást is kaptak.

A Medve Színpadot 2010-ben Halmy György és Csuja Imre alapította. Ady Endre költészetének feldolgozásából elindulva születtek mára azok a színházi rítus játékok, melyek a Medve Színpad repertoárjában egy ősi hagyományt megidézve, éltetve, igazságaikat alapvetően Ady költészetéből merítik.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43