(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » A gyűjtés eredménye: 257 tonna élelmiszer és megszámlálhatatlan mosoly
Hírek
2015.12.23.

A gyűjtés eredménye: 257 tonna élelmiszer és megszámlálhatatlan mosoly

Több mint harminckétezer csomagot juttatott el rászoruló családoknak és nélkülöző embereknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A december 16. és 21. között immár 19. alkalommal megszervezett Adni öröm! akcióban 257 tonna tartós élelmiszert sikerült összegyűjteni. A karitatív szervezet sok tízezer adományozó ajándékát közvetítette a szegényeknek a karácsonyi ünnep előtt.
 
További képekért
klikk
(13 kép)

Hat nap alatt 162 helyszínen napi tizenkét órán át zajlott az idei karácsonyi adománygyűjtés a SPAR-csoport áruházaiban. December 16-án reggel nyolc órától december 21-én este nyolc óráig tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idei Adni öröm! akciója. A boltokba betérő vásárlókat a máltai szervezet önkéntesei fogadták, és azt kérték, lehetőségeik szerint vásároljanak élelmiszert a rászorulóknak is, például lisztet, tésztát, konzervet, édességet. Az előző évekhez hasonlóan 2000 önkéntes vett részt az adománygyűjtésben, melyet országszerte több tízezer vásárló támogatott ajándékaival.  2015-ben összesen 257 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze az Adni öröm! karácsonyi akcióban.

Az összegyűlt adományokat a Máltai Szeretetszolgálat raktáraiba szállították, ahol egységcsomagokat állítottak össze. Sok helyen többféle csomag is készült a felajánlásokból, a hajléktalan embereknek például közvetlenül fogyasztható termékeket, édességet, konzerveket, kekszet válogattak össze, a lisztet, rizst, étolajat, száraztésztát és a többi adományt pedig a családoknak szánt csomagokba helyezték el. A Szeretetszolgálat intézményei és helyi csoportjai már december elején összeállították az általuk ismert rászoruló emberek névsorát a karácsonyi adományozáshoz, és a lista alapján már december 21-én megkezdték az ajándékok kiosztását, így még az ünnep előtt mindenkinek sikerült eljuttatni a Szeretetszolgálat által közvetített ajándékokat.

Korábbi anyagaink:

Tízezrek segítenek az Adni öröm! akcióban

 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43