(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Huszonöt éves ünnep Szolnokon
Hírek
2014.05.21.

Huszonöt éves ünnep Szolnokon

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat huszonöt éves fennállását a szolnoki szervezet is megünnepelte. A városban működő csoport az évfordulót misével és műsorral ünnepelte. Az elmúlt években több mint százezer embernek segített Szolnokon a Szeretetszolgálat.
 

Szentmisével kezdődött, majd az orgonakoncertet követően a Szandaszőlősi Általános Iskola tanulóinak műsorával folytatódott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jubileumi műsora. A szervezet idén ünnepli 25 éves születésnapját -erre emlékeztek Szandaszőlősön. Mint elhangzott, az elmúlt negyed évszázadban nemzetközi szinten is elismertté vált a hazai szolgálat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak több mint háromezer tagja van, önkéntesei száma meghaladja a hétezret. A szolnoki csoport 1991-ben alakult, 2007-ben a Gondviselés Háza Fogyatékosok Nappali Intézménye is megkezdte működését. Ez idő alatt több mint százezer embernek segítettek.

A szolnoki csoport életében mozgalmas év a 2014-es esztendő is. A hagyományos karitatív tevékenységek mellett már túl vannak egy kárpát medencei konferencia megszervezésén, most tartják a jubileumi megemlékezést, és július elejére egy 3 napos hajóutat szerveznek mélyszegénységben élő, illetve mozgássérült rászoruló emberek, családok számára.

A szolnoki városi televízió beszámolója

A szolnoki tv interjúja

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43