(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Elindult a Máltai Szeretetszolgálat teajárata
Hírek
2015.11.24.

Elindult a Máltai Szeretetszolgálat teajárata

Elindult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tavaszig közlekedő teajárata, amely minden este szendvicset és forró teát visz a főváros budai oldalán utcán élő hajléktalan embereknek. Az ételt önkéntes középiskolás diákok készítik, és a velük érkező szociális munkások jelenlétében ők is osztják ki a helyszínen.
 

Megkezdte működését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fővárosi teajárata, mely a hét minden napján este 19 órakor érkezik megszokott helyére, a Bartók Béla út és Vasút utca sarkán a Szent Gellért templomhoz. A kisbuszt mozgó orvosi rendelő kíséri, ezen a taj kártya nélkül érkező betegeket is ellátják a Szeretetszolgálat önkéntes orvosai.

 Az első este új és visszajáró vendégek is megjelentek a teajáratnál, hiszen sok hajléktalan ember számára ez jelenti az egyetlen fix étkezési lehetőséget. A korábbi években rendszerint  50-70 fő kereste fel a Máltai Szeretetszolgálat járművét, az önkéntesek azonban minden nap legalább száz vendégre számítanak, így  az átlagos napokon repetázásra is van lehetőség. A szendvicseket középiskolás önkéntesek készítik, és a legtöbb napon ők is osztják ki a hajléktalan emberek között.

 A Szeretetszolgálat teajárata az iskolai közösségi szolgálat legkedveltebb helyszínei közé tartozik. A túljelentkezés miatt egy fiatal évente csak egyszer kerül sorra a teaosztó helyen, a középiskolások közt nagyszámban vannak visszatérő önkéntesek is, akik azt követően is visszajárnak, hogy már letöltötték az előírt  50 órás szolgálatot. 2014-ben 1100-nál is több fiatal vett részt a Máltai Szeretetszolgálat különböző intézményeiben szervezett programokon.

 A teajáraton persze nemcsak középiskolás diákok, hanem az utcai gondozószolgálat szociális munkásai is jelen vannak. Ők olyan hajléktalan emberekkel kerülnek kapcsolatba, akik egyébként nem keresik fel az intézményeket, személyes kapcsolattartással azonban sok esetben őket is sikerül rábírni, hogy éljenek a szállók és más intézmények adta lehetőségekkel.

 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43