(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Pécsett szűrték a rászoruló embereket
Hírek
2015.03.21.

Pécsett szűrték a rászoruló embereket

Két nap alatt több mint százötven hajléktalan és rászoruló embert vizsgáltak meg Pécsett, ahol két helyszínre is kitelepült a Máltai Szeretetszolgálat tüdőszűrő busza. A Pécs-Kertvárosi Szent Erzsébet Plébánia Remény Házában hajléktalan embereken végezték el a vizsgálatokat, míg a Hősök terén a keleti városrész rászoruló lakosságának tüdőszűrése zajlott.
 

A -Dunántúli Régióban működő Pécsi Járóbeteg Szakellátás szervezésében több mint 150 főt vizsgáltak meg a Máltai Szeretetszolgálat Mozgó Tüdőszűrő Állomásán. A speciálisan kialakított busz ötfős személyzete mindkét napon más-más helyszínen várta a lakosságot. A 17 méteres járművön elsősorban a hajléktalan emberek,, a keleti városrészben élők, és a Máltai modellprogramokban dolgozók számára biztosítottak lehetőséget az orvosi vizsgálatra. Az esetlegesen további kezelést igénylő betegeket a város tüdőgondozó szakrendeléseihez irányítják.

A máltai mozgó tüdőszűrő állomás 1997 óta működik, a jelenlegi modern eszközök a 2010-es korszerűsítés során kerültek beszerzésre. A buszon évente 11-13.000 szűrést végeznek el, melyből TBC vagy tumor gyanúval 700-1200 főt küldenek további vizsgálatokra.

Péntek reggel ifj. Csonka Pál régióvezető és dr. Gyuk Mária máltai önkéntes orvos köszöntötték a Szeretetszolgálat budapesti orvos csoportját, és a Hősök terén vizsgálatra váró embereket. Ez a lehetőség nagy segítséget jelent a hátrányos helyzetű emberek számára, akik egyébként ritka vendégek a szűrővizsgálatokon.

A szűrésről a pécsi egyházmegye honlapja is beszámolt.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Pécs  
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43