(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » 25 éves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pécsi Csoportja
Hírek
2016.04.12.

25 éves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pécsi Csoportja

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pécsi Csoportjának 25 éves jubileuma alkalmából emléktáblákat avattak az elhunyt máltai vezetők, Dr. Nagy Ibolya, a csoport alapítója és első vezetője, valamint Szentgyörgyváry Károly régióvezető tiszteletére. A Belvárosi Plébániatemplomban hálaadó szentmisét mutattak be, melynek főcelebránsa Kozma Imre atya, apostoli protonotárius, a Szeretetszolgálat alapító elnöke volt. A város nevében dr. Girán János alpolgármester köszöntötte a máltai csoport tagjait.
 
További képekért
klikk
(20 kép)

1991. március 8-án alapították meg Csilla von Boeselager bárónő kezdeményezésére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pécsi Csoportját. A 25éves jubileum alkalmából Pécsett emléktáblákat avattak az elhunyt máltai vezetők, Dr. Nagy Ibolya, a csoport alapítója és első vezetője, valamint Szentgyörgyváry Károly régióvezető tiszteletére. Ezt követően a Belvárosi Plébániatemplomban hálaadó szentmisét mutattak be, melynek főcelebránsa Kozma Imre atya, apostoli protonotárius, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke volt. A szentmise utáni ünnepségen a város nevében Dr. Girán János alpolgármester köszöntötte a máltai csoport tagjait, amit visszaemlékezések, a Vivat Bacchus énekegyüttes fellépése, és a Pannon Filharmonikusok muzsikusaiból álló kürt-kvartett koncertje követtek a Magtár Látogatóközpontban.

A pécsi máltaiak a csoport megalakulása után azonnal bekapcsolódtak a délvidéki háború elől menekülők ellátásába, és a kezdetektől önkéntes orvosok által működtetett járóbeteg szakellátást, jogsegélyszolgálatot, szociális konyhát és adományelosztó raktárat tartanak fenn a városban. Az önkéntesek által nyújtott szolgáltatások mellett szociális intézményeikben és modellprogramok révén látják el a fogyatékkal élő fiatalokat, hajléktalanokat és mélyszegénységben, szegregátumokban élőket.

2015-ben Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pécsi Csoportja részére, fáradhatatlan önkéntes szociális munkájának elismeréseként az Esztergár Lajos Díj - Pécs Város Szociális Díját adományozta. 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Pécs  
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43