(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Megkezdődött az új tanév a máltai iskolákban
Hírek
2012.09.04.

Megkezdődött az új tanév a máltai iskolákban

Szeptember 3-án a Máltai Szeretetszolgálat oktatási intézményeiben is megkezdődött az idei tanév. Előző napon Pécsett a ciszterci gimnáziumban rendezték meg a központi tanévnyitó ünnepséget, az ünnepség előtt pedig a Diákcsemege néven tanévnyitó fesztivált szerveztek, amelyen a Máltai Szeretetszolgálat is képviseltette magát.
 
További képekért
klikk
(3 kép)

A pécsi központi tanévnyitót megelőző rendezvényen huszonhárom különböző produkció várta az érdeklődőket. A téren a Máltai Szeretetszolgálat is képviseltette magát, az eseményről Fehér Angéla szociális munkás küldött képes beszámolót:

"A nagy meleg és a vasárnap ellenére sokan látogattak ki idén szeptember 2-án, a tanévkezdés előtti napon Pécsett a Szent István téren megrendezett Diákcsemege Tanévnyitó Fesztiválra, ahol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is képviseltette magát. A Gandhi Gimnázium tehetséges diákjai szolgáltatták egész nap a talpalávalót, azaz a kellemes zenét a tokaji csapat kosárfonóinak és a pécsi máltások közösségi festőinek.

A téren számtalan más civil szervezet kínálta portékáját, szolgáltatását, a gyerekek – és bizony a felnőttek is – örömmel játszhattak még egy nagyot az esélyteremtő, érzékenyítő óriás társasjátékokkal , próbálhatták ki egy fogyatékkal élő mindennapi nehézségeit a tanévkezdést jelző becsengetés előtt néhány órával.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat standjánál egész nap nagy volt az érdeklődés, a bátrabbak kipróbálták a kosárfonás igencsak nehéz és bonyolult műveletét, a bizonytalanabbak ecsetet ragadtak és hozzátehették gondolatukat, ötletüket az Álmaim Iskolája címet viselő hatalmas szalagképhez. Így lett ebben az iskolában úszómedence, lépcső helyett csúszda a tanteremből, sok virág, állat az udvaron, mosolygó arcok, szív alakú esőcseppek, trambulin és babzsákfotelek…minden, amire a gyerekek vágynak, vágynának egy iskolában."

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43