(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Közösségi falfestés a György-telepen
Hírek
2013.11.13.

Közösségi falfestés a György-telepen

Néhány napja egy óriási, tizenöt négyzetméteres kültéri falfestmény díszíti a pécsi György-telepen nyitott Máltai Jelenlét Iroda hátsó falát. A képet a helyi közösség tagjai készítették el, a részletekről Fehér Angéla szociális munkás küldött beszámolót.
 
További képekért
klikk
(7 kép)

Közösségi falfestés – Pécs, György-telep

Kihasználva az utolsó meleg napsütéses délutánokat elkészült, György-telepen a 15 m2-es kültéri falfestmény, amelyet a helyi közösség felnőtt tagjai terveztek és festettek meg októberben. A mű teljes egészében a közös gondolkodás, közös lét, közös alkotás eredménye. A kiinduló fogalom, amelyekre az ötleteinket, élményeinket, emlékeinket összegyűjtöttük a CSALÁD volt. Ennek mentén beszélgettünk, meséltünk, rajzoltunk néhány délutáni kávézás, teázás során a helyiek egy lelkes csapatával, ebből született meg egy kép, amelyet aztán nagyítva felfestettünk a falra a mural painting technikát alkalmazva.

A kép a Máltai Jelenlét Iroda hátsó falát díszíti, egy fedett, kiülős teraszt, amely mellé a következő hetekben megépül a közösségi játszótér és homokozó is.

Igazi közösségi élmény volt minden együtt töltött alkalom, hiszen itt nem a művészi képességeken volt a hangsúly, hanem a közös tevékenységen, a valódi, mély beszélgetéseken, a családi emlékeink, élményeink másikkal való megosztásán, azaz néhány perc valódi, építő együttlét az amúgy sivár, sokszor kilátástalan telepi létben.

A közösségépítő tevékenység a TÁMOP -5.5.1.B-11/2-2011-0322 „ÉLET-TÉR – komplex szolgáltatások és közösségi kezdeményezések támogatása a pécsi családok jólétéért” elnevezésű projekt keretén belül valósult meg.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43