(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » A pécsi csoport elismerése
Hírek
2015.11.19.

A pécsi csoport elismerése

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pécsi Csoportja részére, fáradhatatlan önkéntes szociális munkájának elismeréseként az Esztergár Lajos Díj - Pécs Város Szociális Díját adományozta.
 

A kitüntetés átadására a Szociális Munka Napján, ünnepélyes keretek között november 16-án, Pécsett került sor.

Az elismerésről szólva ifj. Csonka Pál, a Szeretetszolgálat pécsi csoportjának vezetője kiemelte: Nagy megtiszteltetés ilyen rangos kitüntetést átvenni. Fontos megjegyezni, hogy ez az elismerés a Pécsett évtizedek óta zajló, sokrétű máltai munkának szól, amiben benne van mindhárom „máltai pillér" teljesítménye: önkénteseink, intézményeink és a pécsi és régiós helyszíneken zajló máltai modellprogramok - mint a Jelenlét Program, a Gyerekesély Program vagy a Szimfónia Program - városformáló hatása és közösségi eredményei. Hálával tartozunk az elmúlt években elhunyt alapítóinknak, köztük dr. Nagy Ibolyának, a Pécsi Csoport első vezetőjének, és Szentgyörgyváry Károlynak, a Dél-Dunántúli Régió volt vezetőjének, kik meghatározóak voltak a csoport működésének kialakításában, megszilárdításában.”

A csoport jövőre ünnepli alapításának 25. évfordulóját, ebből az alkalomból az ünnepi közgyűlésen emléktáblák avatására kerül majd sor, a máltai vezetők tiszteletére.

 A Szociális Munka Napján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkájának elismeréseképpen adományozott kitüntetésekről bővebben itt olvashat.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Pécs  
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43