(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Ötszáz tonna alma a rászorulóknak
Hírek
2014.11.26.

Ötszáz tonna alma a rászorulóknak

Ötszáz tonna, azaz 24 kamionnyi almát juttat el a rászoruló családoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az oroszországi embargó miatt keletkezett terményfelesleg egy részét karitatív célokra ajánlották fel a termelők, ezt az adományt karácsonyig osztják ki.
 

Az első kamionok már útnak is indultak. Az ajándék almát nagycsaládosoknak, egyedül élő időseknek, fogyatékkal élőknek és nélkülöző embereknek juttatja el a két segélyszervezet.

A tizennégy kilogrammos ládákban érkező gyümölcsből az ország egész területére igyekeznek juttatni a szeretetszolgálatok. Az egyenként több mint huszonegy tonnás szállítmányok a budapesti intézmények mellett a máltai szervezet miskolci, kecskeméti, debreceni, győri, tatai és pécsi regionális központjaiba érkeznek, onnan pedig már a Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei viszik tovább az ajándékot a távolabbi településekre. Az alma kiosztásába bekapcsolódik a Baptista Szeretetszolgálat és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete is. A Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül 2 kamion a dunántúli régióba, 4 kamion Kelet-Magyarországra, és 2 kamion Budapestre kerül. Az MRSZ az adventi időszakra szervezett meleg étel osztásai alkalmával is adományoz almát a rászorulóknak.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43