(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Máltai dolgozók és önkéntesek elismerése a szociális munka napján
Hírek
2014.11.26.

Máltai dolgozók és önkéntesek elismerése a szociális munka napján

A szociális munka napján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei és dolgozói Szegeden és Veszprémben is elismerésben részesültek.
 

Veszprémben a városi máltai csoport vezetője, de Jonge Jánosné részerült elismerésben. A díj átadásáról a Vehir hírportál így számolt be:

Dr. de Jonge Jánosné és Krámli Ida vehették át az idei Hornig-díjat csütörtökön a városháza Kossuth termében.

A díjátadón Némedi Lajos alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Hangsúlyozta: az áldozatvállalás, az emberség, az együttérzés mit sem érnek, ha nem gyakoroljuk őket nap mint nap. Gyakran szembesülünk olyan problémákkal, amiket egyedül képtelenek vagyunk megoldani, és szükségünk van olyan emberek segítségére, akik a fenti tulajdonságokkal rendelkeznek. Az alpolgármester megköszönte azok munkáját, akik embertársaikon segítenek ilyen helyzetekben.

Dr. de Jonge Jánosné 1939-ben született Budapesten, 1962 óta él Veszprémben. Okleveles gyógyszerész diplomáját 1962-ben szerezte a Budapesti Orvostudományi Egyetemen. 1977-ben műszaki doktori végzettséget szerzett a Veszprémi Egyetemen. Az egyetemen tanársegédként, majd adjunktusként is dolgozott, később a polgármesteri hivatalban, majd a regionális tankerületi oktatási központ igazgatójaként dolgozott, ezután pedig a pedagógus-továbbképzés területén tevékenykedett. 2001. óta nyugdíjas, ám a város civil életében azóta is tevékenyen részt vesz.
 

Szegeden a szociális munka napján rendezett városi ünnepségen Czene Olga, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának önkéntese és Tari Antal, a szeretetszolgálat utcai gondozó szolgálatának munkatársa is elismerő oklevelet vehetett át. Az ünnepségről a delmagyar.hu számolt be.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
2014.03.03.
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43