(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Humanitárius világnap: augusztus 19
Hírek
2014.08.18.

Humanitárius világnap: augusztus 19

A világnapot 2008 óta az ENSZ kezdeményezésére tartják meg világszerte. Arról emlékeznek meg ezen a napon, hogy 2003. augusztus 19-én Irakban az ENSZ bagdadi főhadiszállása elleni terrortámadásban a világszervezet 22 dolgozója halt meg, köztük a brazil Sergio Vieira de Mello, az ENSZ-főtitkár iraki különmegbízottja.
 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalakulása óta nyújt humanitárius segítséget az arra rászorulóknak. Az első akció a keletnémet menekültek támogatása volt 25 évvel ezelőtt, amelyet számtalan hasonló követett. A Humanitárius Világnapon két országban – Boszniában és Szerbiában - dolgoznak a Szeretetszolgálat önkéntesei, hogy a májusi árvíz károsultjai ismét visszaköltözhessenek lakásaikba.

A Magyar Kormány a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében kiemelt figyelmet fordít a háborús konfliktusok, illetve természeti katasztrófák áldozatainak megsegítésére. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat legutóbb a boszniai szerepvállalásához kapott támogatást.

Az Európai Unió Humanitárius Segélyek és Polgári Védelem Főigazgatósága (ECHO) szervezetében több száz fő dolgozik szerte a világon, ahol humanitárius segélyre van szükség. A humanitárius gondolat egyike az alapvető európai értékeknek.

Tiszteletet érdemelnek, akik életüket áldozzák, hogy megóvják és jobbítsák azok életet, akiknek a puszta túléléshez is segítségre van szükségük.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43