(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Köszönet az árvízi támogatásért
Hírek
2013.06.07.

Köszönet az árvízi támogatásért

Magánszemélyektől, cégektől, dolgozói kollektíváktól egyaránt jelentős támogatást kapott a dunai áradás ideje alatt a Máltai Szeretetszolgálat. A karitatív szervezet stratégiai partnere, a SPAR csoport nagy mennyiségű élelmiszert adományozott, budapesti üzleteiben pedig árvízi adománykártyákat hozott forgalomba 200 és 500 forintos címletekben.Számos vállalkozás, több üzlet magánszemélyek sokasága járult hozzá adományaival a Szeretetszolgálat munkájához.
 

Nagy mennyiségű élelmiszer adománnyal támogatta az árvíz elleni védekezési munkálatokat a SPAR Magyarország Kft., amely előbb egy egész kamion adományt juttatott el a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, majd egy héttel később több raklapnyi élelmiszerrel egészítette ki adományát.  A szállítmányok a fővárosban és a közép-magyarországi országrészben a gátakon dolgozó emberek ellátását szolgálták, de például teát, kávét és cukrot távolabbi településekre is juttatott belőle a karitatív szervezet.

A SPAR csoport gyorsan reagált a Máltai Szeretetszolgálattól érkezett kérésre, és az igényeknek megfelelően állította össze első segélycsomagját, amely többek között másfél tonna cukrot, 300 kilogramm szárazkolbászt, 300 kilogramm margarint, 10 ezer szelet csokoládét, nagy mennyiségű májkrémet, kávét, citromlevet, paprikát, uborkát és szendvicsek szállításához szükséges csomagolóanyagot is tartalmazott.

A Máltai Szeretetszolgálat a Duna magyarországi szakaszán több mint harminc helyszínen látta el teajárataival a védekezésben résztvevő egységeket, naponta több alkalommal összesen ötezer ember ellátásáról gondoskodott.

Egész kamionnyi tartós élelmiszerrel segített a LIDL Magyarország is. Az élelmiszer adományokra már a védekezés harmadik napja után  nagy szükség  volt, hiszen csak a Győr-környéki szakaszokon naponta több mint 2500 adag étel, több száz liter tea és ásványvíz fogyott, majd az áradás levonulásával egyre nagyobb létszám jelent meg Tata és Komárom, Budapest és a Duna-kanyar, valamint Dunaszekcső és Baja térségében is.

Számos pékség, étterem és vállalkozás segített. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ezúton is köszönetet mond  támogatóinak az árvíz ideje alatt nyújtott segítségért:

 

SPAR Magyarszág Kft.
LIDL Magyarország Bt.
Tesco
Rauch
Szuperinfó
Daniella Kereskedelmi Kft.
Lipóti Pékség
Pálfy Étterem
Halur Kft.
Somogyi Electronik
Nádor Étterem
Pékszövetség
Darnóhús
Rozsmann Cukrászat
Party-Co Kft.
Hit Gyülekezete
Audi Iskola
Teátrum Étterem
Tio Pepe
Kreatív Kontroll Kft.
Elemorzsia Facebook oldal
Decathlon
Domoszlai György sütőipari vállakozó (Bag)
Nimbus Trade Kft.
IVG Hungary Kft.
CSC Jäklekémia Hungaria Kft.
AKG
Biatorbágyi Pékség
Morár Szilvia
Mécsvirág Kft.

 

 

 

 

 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43