(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Kétszáz veszteglő kamionosnak segítettek az önkéntesek
Hírek
2013.03.26.

Kétszáz veszteglő kamionosnak segítettek az önkéntesek

Az M7-es autópályán a korlátozások és a hóakadályok miatt kamionok vesztegelnek a leállósávban. A kényszerpihenő miatt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt munkatársai ételt és italt kínálnak a várakozóknak, elsősorban azokon a helyeken, ahol nincs lehetőség vásárlásra.
 

Több mint hétszáz, többségében külföldi kamion vesztegel az időjárási körülmények miatt elrendelt forgalmi korlátozások okán Zala megyében. A Szeretetszolgálat Nagykanizsai Támogató Szolgálata meleg teát vitt a hóban rekedt vezetőknek.

„Elsősorban Lenti és Rédics térségében, valamint az M7-es autópálya mentén több mint hatszáz teherjárművet helyeztek el kamionterminálokban, pihenőhelyeken vagy szükségparkolókban. További száznál is több jármű az M7-es autópálya Letenyéhez közeli szakaszán, a leállósávon várakozik hétfő óta.
A veszteglő kamionok 10-15 százaléka magyar, a külföldiek között szlovákok, lengyelek, litvánok, csehek és románok vannak legtöbben, az M7-es mellett állók között legnagyobb számban a román kamionosok vannak.”- írja közleményében a Zala Megyei Védelmi Bizottság.


 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43