(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » 72 óra kompromisszumok nélkül
Hírek
2014.10.07.

72 óra kompromisszumok nélkül

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei és önkéntes csoportjai az ország tizenöt pontján várják a 72 óra kompromisszumok nélkül akcióra jelentkező fiatalokat. Október második hétvégéjén fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon teljesítenek közhasznú feladatokat ellenszolgáltatás nélkül. Az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány által meghirdetett szociális önkéntes akció szervezői idén tízezer résztvevőt várnak.
 

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény felekezet (római katolikus, református, evangélikus) felkérésére az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány szervez, és amely Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat, intézményeket, játszótereketz újítanak fel, erdőt takarítanak, szociális segítségnyújtásban vesznek részt, kulturális műsorokat szerveznek fogyatékkal élő vagy idős emberek közösségeinek.

A háromnapos összefogás 2006-ban valósult meg először, akkor még csak a szombathelyi és a győri katolikus egyházmegyében. 2007 márciusában szervezték meg először ökumenikusan, országos szinten. 2008-óta ősszel tartják, mindig október műásodik hétvégéjén. Hat év alatt 33 ezer fiatal önkéntes 1526 feladatot valósított meg 536 településen. Idén tízezer résztvevőre számítanak a szervezők.

 

 További részletek az akció honlapján

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43