(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Október 4: az emlékezés napja Devecserben
Hírek
2012.09.27.

Október 4: az emlékezés napja Devecserben

Október 4-én, a tíz halálos áldozatot követelő, három településen pusztító vörösiszap katasztrófa második évfordulóján emléknapot szerveznek Devecserben. Ezen a napon szentelik fel az Újjászületés Kápolnáját, a településen pedig közterületet neveznek el a Máltai Szeretetszolgálatról. A katasztrófa utáni évben a Szeretetszolgálat huszonhét különböző programot valósított meg Devecserben.
 

A pusztítás utáni első évben az élet újraszervezése és a lakásaikat veszített családok új otthonainak megépítése volt a legfontosabb feladat, számos beruházás és fontos program így a második évre maradt.

2012-ben elkészültek a lakópark házaihoz tartozó melléképületek, ebben a programban a Katolikus Karitász, a Magyar Vöröskereszt, a Dunántúli Református Egyházkerület és természetesen a Máltai Szeretetszolgálat is részt vett. Az év során belügyi támogatással felújították az óvodát és az alsós gyerekek által használt Damjanich utcai iskolaépület. Az Emberi Erőforrás Minisztérium és a Máltai Szeretetszolgálat támogatásával új műanyag borítású sportpálya létesült a kisvárosban. Nyár végén a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói, mint máltai önkéntesek, és az Útilapu Nemzetközi Diákhálózat tagjai három hetet dolgoztak az új kápolna és a buszvárók kialakításán.

Az emlékezés napjának részletes programja.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43