(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Erdélyi nyaralás 100 forintos adományokból
Hírek
2012.07.24.

Erdélyi nyaralás 100 forintos adományokból

A vörösiszap katasztrófa sújtotta településeken élő gyerekek közül negyvenöten indultak el a Máltai Szeretetszolgálat által szervezett erdélyi táborba. Kalandból már az érkezés napján sem volt hiány. Adányi László programvezető beszámolója.
 
További képekért
klikk
(8 kép)

Erdélyi nyaralásra kísérjük a vörös iszap által érintett települések általános iskolás tanulóit.

A Máltai Szeretetszolgálat a vörös iszap károsultak támogatására az Emberi Erőforrás Minisztérium Oktatási Államtitkárságával közösen meghirdetett 100 ft-os gyűjtőakció eredményeképpen összegyűlt adományokat az érintett területen élő gyermekek javára fordította. Az adományokból 2010 karácsonyán vehettek át először támogatást, majd az új otthonaik berendezéséhez kaptak segítséget az érintett családok. A program lezárását követően megmaradt pénz lehetővé tette, hogy a Romániai Máltai Segélyszolgálat Mikóújfalun található erdei táborába nyári tanulmányi kirándulásra vigyük a gyerekeket.

Az interneten meghirdetett nyaralásra devecseri, kolontári és somlóvásárelyi általános iskolások jelentkeztek. A 45 fős csoport kísérésére a devecseri általános iskolából önként vállalkoztak pedagógusok. A kiránduláson részt vevő gyerekek négy héten át játékos vetélkedővel készültek a nagy utazásra: interneten válaszolták meg azokat a történelmi és a látnivalókkal kapcsolatos kérdéseket, amelyek az útitervben szereplő helyek meglátogatására készítették fel őket. Sáhóné Lajkó Zsuzsanna vezetésével július 22-én este 10 órakor indultak Devecserből autóbusszal Mikóújfalura, útközben Segesvár nevezetességeivel ismerkedtek. Késő délután érkeztek meg a hegyek közé rejtett mikóújfalui ifúsági táborba, ahová csak kisebb gyaloglás után lehet feljutni, mert egy gyors hegyi patak állta az autóbusz útját. A diákok a hét többi napján csillagtúra szerűen innen járják be a környéket.

 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43