(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Rászoruló gyerekek szemüvegeire gyűljtöttek az idei borárverésen
Hírek
2012.09.21.

Rászoruló gyerekek szemüvegeire gyűljtöttek az idei borárverésen

Csaknem négy és félmillió forint gyűlt össze a szeptember 20-án Budavári Borfesztivál zárórendezvényeként tartott jótékonysági borárverésen. Az est bevételét hagyományosan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat programjainak támogatására ajánlotta fel a szervező Magyar Szőlő és Borkultúra Nonprofit Kft. Ebben az évben a Látás ajándékba! program folytatására, rászoruló gyermekek szemüvegeire adakoztak az árverés résztvevői.
 

Szeptember 20-án sorrendben a 14. jótékonysági borárverésre került sor, az eseménynek ezúttal is a Magyar Tudományos Akadémia Budavári Szalonja adott otthont. Az est során neves borászok által felajánlott különlegességek kerültek kalapács alá. Az árverésen mind a 47 tétel gazdára talált, a licitálás közben a vételár két esetben is 500 ezer forintig emelkedett. Az est végén összesen 4 millió 340 ezer forint gyűlt össze, ami 434 ajándék szemüveg elkészítését teszi lehetővé.

A Máltai Szeretetszolgálat önkéntes orvoscsoportja évek óta a legszegényebb közösségekben folytatja egészségügyi szűréseit. A vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy leghátrányosabb helyzetű közösségekben élő gyengén látó gyerekeknek nincs szemüvege. Pedig közülük tízből ketten már csak elmosódott foltként látják az iskolai táblát is. Ők jellemzően rosszul tanulnak, nehezebben kommunikálnak, és sokszor azt mondják rájuk, alkalmatlanok arra, hogy iskolába járjanak. Holott csak a szemükkel van baj. A Máltai Szeretetszolgálat „Látás ajándékba!” programja keretében eddig több mint 2000 rászoruló gyermeket jutott szemüveghez, és ami rendkívül fontos, minden gyermek maga választhatta ki a neki tetsző szemüvegkeretet. A jótékonysági borárverésen befolyt összeg jelentős támogatást nyújt a program folytatásához.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43