(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Szép eredménnyel zárult a borárverés
Hírek
2011.09.15.

Szép eredménnyel zárult a borárverés

Több mint ötmillió forint gyűlt össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára rendezett jótékonysági borárverésen a budavári borfesztivál zárórendezvényén. A bevételből újabb mozgó játszóteret indít útnak a karitatív szervezet.
 

A mozgó játszótér egy játékokkal felszerelt mikrobusz, amellyel szakképzett, nagy rutinnal rendelkező pedagógusok érkeznek a legszegényebb településekre, hogy játszani tanítsák az ott élő gyerekeket. Statisztikai kimutatások szerint az ország több mint ötszáz településén nincs semmilyen gyermekeknek szóló rendezvény, nincsenek közösségi terek és alkalmak, de még egy játszótér sem várja a legkisebbeket.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat első mozgó játszótere - a SPAR Magyarország Kft. támogatásával - augusztus végén a sellyei kistérségben indult útjára. A jármű a sellyei kistérség 35 települését meghatározott menetrend szerint járja sorra, és havonta újrakezdi körét. Van, ahol a polgármesteri hivatal udvarán, van, ahol a téren állítják fel a játékokat. A játszótér felállítása, illetve szétszerelése negyedórát vesz igénybe. A kicsik körében a felfújható ugrálóvár a legnépszerűbb, de a tizenévesek is megtalálják az őket érdeklő játékokat. A járművel érkező pedagógusok közben egyszerű játékok készítésére tanítják az érdeklődőket és közösségformáló programokba vonják be a résztvevőket, hogy a játszótér távozása után se maradjanak magukra.

Az idén huszadik alkalommal megrendezett budavári borfesztivál szerdai zárórendezvényén Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke "Máltai Jótékonysági Pont" címet adományozott a szervező Magyar Szőlő és Borkultúra Nonprofit Kft.-nek a jótékonysági borárveréseknek köszönhetően megvalósult karitatív programok elismeréséül. A "Máltai Jótékonysági Pont" címet a szegénység elleni küzdelmet hosszú időn át eredményesen támogató szervezetek kaphatják meg.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43