(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Jótékonysági Borárverés: egyetlen gyermek sem maradhat éhes
Hírek
2013.09.20.

Jótékonysági Borárverés: egyetlen gyermek sem maradhat éhes

A Budavári Borfesztivál záróeseményeként szeptember 19.-én 15. alkalommal került sor a Jótékonysági Borárverésre a Magyar Tudományos Akadémia Budavári Szalonjában, ahol összesen 4.525.000 Ft folyt be. A gálavacsorával egybekötött rendezvény célkitűzése az volt, hogy segítsen a nehéz sorsú családok gyermekeinek étkeztetésében.
 
További képekért
klikk
(4 kép)

Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy „a 21. században Magyarország nem lehet annyira szegény, hogy egyetlen gyermek is éhes maradjon. A Szeretetszolgálat az idén – jelzésképpen – pékséget nyitott Óbuda egyik lakótelepén. Ezen a környéken már nem indul gyerek éhes gyomorral iskolába. Tudjuk, nem nyithatunk mindenhol pékséget, de felvesszük a harcot az éhezés szörnyetegével és erre szánjuk a jótékonysági borárverésből befolyó összeget is.”

Az árverésen ismét lehetőség nyílt arra, hogy a társadalom sikeres tagjai, a szőlő- bor ágazat eredményes vállalkozói megmutassák: mennyire fontosak számukra az elesettebbek, a segítségre szoruló embertársaik. Az eseményen Bokros Zsigmond, a Gyermelyi Holding Zrt. igazgatóságának elnöke, nyugalmazott igazgatója vehette át a „Máltai Jótékonysági Pont” címet sok éve tartó, a szegénység enyhítéséért tett erőfeszítései elismeréseként.

A borárverésen dr. Dula Bence, egri szőlő-bortermelő, nemzetközi szaktanácsadó közreműködésével mind a 48 tétel gazdára talált és összesen 4.525.000 forint folyt be.
A kikiáltási árhoz képest a legmagasabb vételi árat a Bene Pincészet édes Tokaji – muzeális – borkülönlegességeiből álló 3 palackos tétel, az 1974-es és az 1993-as évjáratú 6 puttonyos Tokaji Aszú és az 1985-ös évjáratú 5 puttonyos Tokaji Aszú érte el, amely 35 ezer forintról indult és 300 ezer forintért kelt el.

Korábbi, a Borárveréshez kapcsolódó beszámolónkat itt olvashatjaKapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43