(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Férficipőket várnak az ellátó intézmények
Hírek
2012.02.09.

Férficipőket várnak az ellátó intézmények

A száraz hideg nem okoz gondot, de a hóban és a latyakban átázik a hajléktalan emberek cipője, amit muszáj szárazra cserélni - kommentálta Vecsei Milklós, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke azt a hírt, hogy a fővárosi hajléktalanokat ellátó intézményekben hiánycikké váltak az adományként odaadható férficipők. A Szeretetszolgálat a Magyar Távirati Irodán keresztül felhívást tett közzé, mely szerint cipőt, kesztyűt és zoknit kér a lakosságtól.
 

Jó minőségű férficipők és kesztyűk gyűjtésébe kezdett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A segélyszervezet intézményeiben, szállásain és nappali melegedőiben több ezer rászoruló ember fordult meg az utóbbi napokban. A nagy hóban sokak ruhája átázott, ami elsősorban a hajléktalan embereket sodorja közvetlen veszélybe, de a fűtetlen lakásokban élő rászorulók is egész életükre kiható egészségkárosodást szenvedhetnek, ha nedves ruhában tartózkodnak a hidegben.

A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai lehetőség szerint szárazra cserélték a rászorulók cipőit, száraz zoknit és kesztyűt is adtak az átfázott embereknek, az intenzív felhasználás miatt azonban sok intézményben elfogytak az adomány cipők és kesztyűk. A karitatív szervezet ezért mindenkit arra kér, kinőtt, megunt, nem használt cipőjét, fölösleges kesztyűjét ajánlja fel a rászorulóknak, és juttassa el azt a hozzá legközelebb eső máltai intézménynek. Fontos, hogy csak jó állapotú, ép, hordható darabokat várnak, olyat, amit az adományozó maga is fölvenne. Elsősorban nagyméretű és meleg férficipőkre van szükség, de hasznos ajándék lehet a kesztyű és az újszerű, vastag zokni is.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43