(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Kamaszkorba lépett a szegedi játszótér
Hírek
2011.10.20.

Kamaszkorba lépett a szegedi játszótér

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte a szegedi Máltai Játszótér-Játszóház. Az ünnepi esemény a születésnapos szemszögéből.
 
További képekért
klikk
(9 kép)

2011. szeptember 10-én ünnepeltük egy igazi családi nap keretében a szegedi Játszótér–Játszóház fennállásának 10. évfordulóját. Jubileumi rendezvényünket Czibulya–Oláh Tímea intézményvezető, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának vezetőségét képviselő Farkas Mária nyitotta meg, aki eljutatta hozzánk Rigóné Kiss Éva régiótitkár köszöntő szavait.

Az egész napos családi program célja az örömteli együttlét és az önfeledt mókázás volt, főszerepben a gyerekekkel. Ehhez nyújtottak segítségek partnerszervezeteink is. Táncos és zenés produkciók gondoskodtak a jó hangulatról, és szórakoztatták törzslátogatóinkat és alkalmi vendégeinket.
Az ünnepélyes megnyitó után a Mórahalmi Ugrókötélcsoport bemutatója következett. A színes produkciót a Százszorszép Gyermekház Musical Csoportjának előadása követte, majd Orosházáról érkezett Németh Gabriella papírszínházával játszotta el az apróbbaknak a Brémai muzsikusok meséjét. Egész nap működött a kiváló energia-levezető ugrálóvár, arcfestő önkéntesek serénykedtek, alkotó-sátorban készültek a kincsek az Odú Fejlesztő Központ munkatársaival, valamint kis és nagy kezek gyúrhattak agyagfigurákat.
A Tánccentrum és a Kozmosz Egyesület fellépői a táncot szerető gyerekek voltak, miközben a TOP Egyesület tagjai ügyességi feladatokkal vártak bárkit, akinek egy kis versenyre támadt kedve, kipróbálva önmagát futásban, mászásban, horgászásban. Egy kis agytornát a Szeretetszolgálatra és Játszóterünkre vonatkozó kérdések jelentettek a „máltai totóban”, aminek helyes kitöltésért fagyi járt, így nagy népszerűségnek örvendett.

Az orosházi Máltai Játszótér képviseletében a Frankó Attila vezette kis csapat is ellátogatott hozzánk, és köszöntötték a tízves „nagytesót”. A sok mozgás után kiváló hangulatú másfél órás koncert következett a Mr. Shame zenekar slágereivel. Öröm volt látni, ahogy kicsik és nagyok, sőt, egész családok táncolnak, énekelnek önfeledten. Ezután következett, amit nagyon sokan vártak: a „Játszó” tánccsoportjának bemutatója és a gyerekkórusunk fellépése, akik nagy sikert arattak! A programot a születésnapi rajzpályázat eredményhirdetése, a gyertyafényes köszöntés, valamint a munkatársaink és önkénteseink által készített 350 db muffin sütemény elfogyasztása zárta, ami természetesen az utolsó darabig elfogyott.
Visszatekintve az élményekben gazdag napra, a képeket nézegetve, néhány hét távlatából a legfontosabb érzés, amit tovább viszünk: rengeteg mosolyt szeretnénk még begyűjteni az elkövetkező években is.


 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43