(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Együtt dobbant a szív Monoron
Hírek
2011.03.19.

Együtt dobbant a szív Monoron

A Máltai Orvoscsoporttal visszatérő vendégként érkeztünk e hétvégén Monorra, ahol a telepen élők egészségügyi szűrését végeztük. A csoportunk palettáján egy új szolgáltatásként debütált a fogászati ellátás, amelynek keretében, a fogászati-szájüregi státusz rögzítésén túl, a gyerekek a szájhigiéné, a fogmosás szükségességéről is tanulhattak. Ismereteiket, hazatérve azonnal gyakorolhatták, hiszen minden, a vizsgálaton megjelentet egy fogkefével és egy tubus fogkrémmel is megajándékoztunk.
 
További képekért
klikk
(10 kép)

Az alap-, orthopédiai-, bőrgyógyászati- és szemészeti szakvizsgálatok eredményei ismét a romaközösségek elhanyagolt egészségügyi állapotáról tanúskodtak. A négyszáz telepen élő több mint negyede vett részt a vizsgálatokban.
Orthoptikai vizsgálatokkal a gyerekek és felnőttek közel felénél találtunk látászavart, tompalátást; látáskorrekciójukat a hamarosan becsiszolt szemüvegeikkel biztosítjuk. A szemfenéki vizsgálatok során a diabeteszes szövődmények tetten érésével, és a lézerkezelések indikálásával hat felnőttet mentettünk meg a fenyegető vakságtól.
A vizsgálatok otthonául szolgáló telepszéli családi házban végzett szűrőprogramunkat, az ottélő segítők nélkül aligha vittük volna sikerre. Köszönet Mindenkinek!Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43