(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Tízezrek segítenek az Adni öröm! akcióban
Hírek
2015.12.18.

Tízezrek segítenek az Adni öröm! akcióban

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete is bekapcsolódott a SPAR csoport üzleteiben zajló karácsonyi gyűjtésbe. Az Adni öröm! akcióban idén is a legszegényebbek, egyedülálló idősek, fogyatékkal élők, nélkülöző családok és hajléktalan emberek számára készülnek ajándékcsomagok.
 

Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Spar csoport az Adni öröm! akciót, melynek során hat napon át 162 üzletben várják az adakozni szándékozókat. December 16-tól 21-ig zajlik a gyűjtés zömében olyan településeken, ahol a Szeretetszolgálat intézménye vagy önkéntes csoportja működik. A boltokba betérő vásárlóktól a máltai önkéntesek azt kérik, lehetőségükhöz mérten vásároljanak élelmiszert a rászorulóknak is. Az adományokat a pénztárak mögött felállított piros asztaloknál veszik át, dobozokba gyűjtik, majd elszállítják a Szeretetszolgálat raktáraiba, ahol azonos értékű egységcsomagokat készítenek az önkéntesek.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete évek óta részt vesz az adománygyűjtésben: személyesen fogadja és köszöni meg a felajánlásokat.

Idén is elsősorban tartósélelmiszert vár a Szeretetszolgálat, például lisztet, tésztát, cukrot, olajat, konzerveket és édességet. A legkisebb felajánlás is nagy segítséget jelent. Az Adni öröm! akcióban közel 2000 önkéntes segíti a Szeretetszolgálat munkáját: az üzletekben a gyűjtésben, a raktárakban csomagolásban, majd a szállításban és a csomagok kiosztásában közreműködnek.

A Szeretetszolgálat intézményei és helyi csoportjai idén is már december elején összeállították a rászorulók listáját, akik számára az adományok átadják. Az Adni öröm! akcióban kétféle csomag készül: fogyasztásra kész élelmiszerek, édesség és konzervek kerülnek a hajléktalan embereknek és a legelesettebbeknek szánt csomagokba, a tésztát, lisztet, cukrot, olajat pedig a nagycsaládosok kapják meg. 

A szervezők a korábbi évekhez hasonlóan idén is több tízezer ember támogatására számítanak.

Korábbi beszámolóink

Megkezdődött az Adni öröm! akció

 

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43