(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Megkezdődött a 15. Adni öröm! akció
Hírek
2011.12.16.

Megkezdődött a 15. Adni öröm! akció

December 16-án megkezdődött a karácsonyi jótékonysági akciók talán legnagyobb voluemnű élelmiszergyűjtése, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni öröm! akciója.December 16. és 21. között Szerencstől Szombathelyig, Pápától Nyíregyházáig az ország százhatvan pontján zajlik agyszabású gyűjtés az SPAR csoporthoz tartozó üzletekben, szupermarketekben és hipermarketekben.
 
További képekért
klikk
(1 kép)

A péntek reggeli nyitástól a szerda esti zárásig több mint ezer önkéntes várja a vásárlókat a bejáratnál. Az érkezőktől azt kérik, hogy ha tehetik, vegyenek valamilyen tartós élelmiszert, egy csomag lisztet, egy kiló cukrot vagy egy üveg olajat a rászorulóknak is. Az adományokat a pénztárak után felállított asztaloknál fogadják a Máltai Szeretetszolgálat képviselői. Az összegyűlt tartós élelmiszert minden nap elszállítják az üzletekből, és a karitatív szervezet munkatársai csomagokat állítanak össze belőle.

Idén már a tizenötödik alkalommal rendezi meg az Adni öröm! akciót a Magyar Máltai Szeretetszolgálat stratégiai partnerével, a SPAR-csoporttal. Az elmúlt években fokozatosan bővült a gyűjtésbe bevont üzletek köre, az első öt évben csak a fővárosban zajlott az akció, 2002-ben viszont az ország teljes területére kiterjesztették. A múlt évben 174 kijelölt üzletben összesen 140 ezer 216 kilogramm tartós élelmiszert adományoztak a vásárlók. A rekordmennyiségű, 140 tonnát is meghaladó mennyiségű élelmiszerből 31 ezer, egyenként 3200 forint értékű ajándékcsomagot készítettek a szeretetszolgálat önkéntesei, és ezeket még karácsony előtt ki is osztották.

Az Adni öröm! akció során érkezett adományokat a szeretetszolgálattól segítséget kérő családok, rászorulók, egyedül élő idős emberek, nyugdíjasok, nagycsaládosok, a karitatív szervezet intézményeiben ellátottak és hajléktalan emberek kapják. Az akció médiatámogatója az MR1-Kossuth Rádió.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43