(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Megkezdődött az Adni öröm! akció
Hírek
2015.12.16.

Megkezdődött az Adni öröm! akció

December 16. és 21. között hat napon át tartós élelmiszert gyűjt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a SPAR-csoport 162 kijelölt üzletében. Az idén 19. alkalommal megrendezett Adni öröm! akcióban idén is a legszegényebbeknek, egyedülálló időseknek, fogyatékkal élőknek, nagycsaládosoknak és hajléktalan embereknek készülő csomagok összeállításához kérik a vásárlók segítségét a Szeretetszolgálat önkéntesei.
 

Tizenkilencedik alkalommal szervezi meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Spar csoport az Adni öröm! akciót, melynek során hat napon át 162 üzletben várják az adakozni szándékozókat. December 16-tól 21-ig zajlik a gyűjtés zömében olyan településeken, ahol a Szeretetszolgálat intézménye vagy önkéntes csoportja működik. A boltokba betérő vásárlóktól a máltai önkéntesek azt kérik, lehetőségükhöz mérten vásároljanak élelmiszert a rászorulóknak is. Az adományokat a pénztárak mögött felállított piros asztaloknál veszik át, dobozokba gyűjtik, majd elszállítják a Szeretetszolgálat raktáraiba, ahol azonos értékű egységcsomagokat készítenek az önkéntesek.

Idén is elsősorban tartósélelmiszert várnak, például lisztet, tésztát, cukrot, olajat, konzerveket és édességet. A legkisebb felajánlás is nagy segítséget jelent. Az Adni öröm! akcióban közel 2000 önkéntes segíti a Szeretetszolgálat munkáját: az üzletekben a gyűjtésben, a raktárakban csomagolásban, majd a szállításban és a csomagok kiosztásában közreműködnek. Tavaly több mint 260 tonna tartósélelmiszer gyűlt össze, amelyet a Máltai Szeretetszolgálat intézményei és helyi csoportjai még az ünnep előtt eljuttattak a rászorulóknak. Az Adni öröm! akcióban kétféle csomag készül: fogyasztásra kész élelmiszerek, édesség és konzervek kerülnek a hajléktalan embereknek és a legelesettebbeknek szánt csomagokba, a tésztát, lisztet, cukrot, olajat pedig a nagycsaládosok kapják meg.

A szervezők a korábbi évekhez hasonlóan idén is több tízezer ember támogatására számítanak.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43